Home Utazási hírek Erre számíthat szilveszterkor Velencében

Számtalan turista szeretné élvezni Velence varázsát az ünnepek alatt. A turisták áramlásának rendezett irányítása érdekében a rendőrség egyirányú utcákat akar kialakítani.

Ha az időjárás-előrejelzés helytálló, Velencében az ünnepek idején nem valószínű hó, így az időjárás is kedvező lesz a turisták számára. A karácsonyi ünnepek és a szilveszter idején tapasztalható tömeges forgalom miatt Velence kénytelen ellenintézkedéseket tenni. A Szent Márk térre vezető szűk sikátorokban, a turisták zsúfoltságának elkerülése érdekében a városi rendőrség megfelelő szabályozást tervez bevezetni. Az intézkedésekről elsősorban a Szent Márk téren tervezett szilveszteri tűzijáték miatt döntöttek.

December 31-én elterelhetik a gyalogosforgalmat, egyirányú utcákat alakíthatnak ki, és esetleg lezárhatják a városközpont egyes területeit, ha a tömeg túl nagy lesz.

Tavaly a koronavírus-járvány ellenére 70 000 ember özönlött a Szent Márk térre szilveszterkor, több mint a fele külföldi turista. Idén sokkal magasabb szám várható. A jó időjárási előrejelzések és az enyhe hőmérséklet a karácsonyi ünnepek idejére az iparágat örömmel, az önkormányzatot viszont aggodalommal tölti el.

„Mindenáron meg akarjuk védeni Velence biztonságos város hírnevét” – magyarázta Simone Venturini idegenforgalmi biztos.

Nem ez az első eset, hogy Velence megpróbál óvintézkedéseket tenni a tömegek elterelése érdekében a nagy rendezvények, például a karnevál vagy a júliusi Redentore vízi fesztivál idején. A karnevál idején több mint 100 000 ember nyüzsög a lagúnaváros szűk utcáin.

Azok számára, akik az újévet hagyományos módon szeretnék eltölteni, a La Fenice Színház újévi koncertet szervez Daniel Harding karmester vezetésével. A koncertet a Rai 1 január 1-jén 12.20 órakor élőben közvetíti.

Kövess minket!