Home Utazási hírek Éjszakai vonat indul Genovába és a ligur tengerpartra
Szerző: Vízpartok / Címlapfotó: Österreich Werbung/ ÖBB Personenverkehr AG/Harald Eisenberger

A 2023-as új menetrenddel az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) bővíti olaszországi járatait, és 2022.12.11-től új közvetlen összeköttetést kínál a Nightjet járattal Bécsből Genovába és tovább La Speziába. Kényelmes utazást kínál a liguriai tengerpartra ülő-, fekvő- vagy hálókocsiban.

A Nightjet naponta közlekedik, és 19.18 órakor indul a bécsi főpályaudvarról, és 09.38 órakor érkezik Genovába. A visszaút naponta 19.50 órakor indul Genovából és 08.52 órakor érkezik Bécsbe.

Ha csak ülőhelyet foglalnánk, már 30 eurótól találhatunk jegyet, hálókocsiban 70 eurótól foglalhatunk helyet a Nightjet oldalán.

Az új járat megáll Rapallóban és Levantóban is. A Nightjet utolsó állomása La Spezia, amely stratégiai elhelyezkedésével a Golfo dei Poeti partján, a toszkánai határon ideális kiindulópont a Cinque Terre Nemzeti Park felfedezéséhez.

A liguriai hegyek és az azúrkék tenger között fekvő Genova látnivalók széles skáláját kínálja. A város csodálatos palotáival és korabeli építészetével nemcsak a kultúra szerelmeseit nyűgözi le, hanem a vásárlás szerelmesei és az ínyencek is jól járnak az óváros festői sikátoraiban tett sétájuk során.

Ágyi poloskák támadtak az ÖBB éjszakai vonatán

Októberben a Bécsből Amszterdamba tartó éjszakai vonat már négy órája haladt, amikor egy utas riasztást adott le. Az ágyneműjében poloskákat találtak.

A vonatot ezután megállították, és az utasokat tájékoztatták a poloskafertőzésről. Az egész kocsi érintett volt, ezért az utasoknak át kellett ülniük más fekvőhelyekre. Ekkor a poggyászok és a ruhák már bogarakkal voltak fertőzöttek – mondta egy utas.

Az ÖBB megerősítette az esetet a help.ORF.at-nak. „Azonnal reagáltunk, és az érintett utasokat más kocsikra osztottuk szét” – mondta Bernhard Rieder, az ÖBB szóvivője. Az érintett fekvőhelyes kocsit lezárták az utasok elől, és alaposan megtisztították.

„A rovarok a fedélzeten nagyon ritkák, és általában észrevétlenül kerülnek a fedélzetre a poggyászok által” – mondta Rieder. A vonatkocsikat rendszeresen és alaposan tisztítják, ha rovarfertőzést észlelnek, a kocsit azonnal leállítják és ellenőrzik.

Az ÖBB visszatérítette a viteldíjat az érintett utasoknak

Kövess minket!