Idén is megrendezik Jesolóban a karácsonyi homokszoborfesztivált

2022. december 7.

Szerző: Vízpartok / Fotó: Jesolo, 2005 (c) wikipedia

A béke szobrai közül egyet magyar művész készített.
hetedhetshop.hu
A világ minden tájáról érkező szobrászok visszatérnek Jesolóba, a Velence közelében fekvő tengerparti üdülőhelyre a vallásos művészetnek szentelt éves homokfesztiválra.

A népszerű esemény 2022-es kiadása december 9-én nyílik meg, és 2023. február 5-ig látogatható.

A kiállításon 10 monumentális, teljes egészében homokból készült szobor látható, amelyek a Születés jeleneteit, valamint a béke üzeneteit ábrázolják.

A szobrászok több ezer tonna tömörített homokot használtak fel a kőből faragottnak tűnő remekművek elkészítéséhez. Az alkotások azonban a legmúlandóbb anyagból készültek – egy csepp ragasztó használata nélkül -, csupán a szakértelemre és a vízre hagyatkozva.

Az idei rendezvény, amelynek címe A béke szobrai, ismét az amerikai Richard Varano művészeti vezetése alatt áll, aki európai és észak-amerikai művészeket választott ki a rangos fesztiválra.

Varano 2018-ban szerzett nemzetközi elismerést, amikor a vatikáni Szent Péter téren egy óriási homokból készült születésjelenet létrehozását felügyelte.

Az idei jesolói homokfesztiválon részt vevő 15 művész Belgiumból, Kanadából, Csehországból, Magyarországról, Olaszországból, Lettországból, Hollandiából, Lengyelországból, Kanadából, Portugáliából, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból érkezett.

A 2002-ben alapított jesolói rendezvény az elmúlt 20 évben több mint 1,7 millió látogatót fogadott, és több mint 800 000 eurót gyűjtött, amelyet a világ jótékonysági szervezeteinek és helyi egyesületeknek adományoztak.

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek