Home Utazási hírek 2022/23-as téli menetrend: Új célállomások a bécsi repülőtérről
(c) WH Digital GmbH

A bécsi repülőtér új téli menetrendje 2022. október 30-án, vasárnap lépett életbe. Az utazók az úti célok széles skálája közül választhatnak.

  • A napsütéses, szezonális hosszú távú úti célok, például Cancún, Mauritius és a Maldív-szigetek mellett az Austrian Airlines első alkalommal kínál majd járatokat Tromsøbe is.
  • A Ryanair nyolc új célállomásra indít járatokat, és a téli szezonban összesen 70 útvonalat kínál majd Bécsből.
  • A Wizz Air első alkalommal indít járatokat Dammamba, Madeirára, Dzsiddába és Rijádba. A légitársaság 40 célállomást szolgál ki, és 2022 decemberében egy ötödik repülőgépet is állomásoztat Bécsben.
  • A China Airlines, az Eva Air, a Korean Air és a Kuwait Air egy világjárvány miatti szünet után ismét a bécsi repülőtéren közlekedik. Emellett az Air Serbia, az Emirates és az Ethiopian Airlines járatnövelést jelentett be, a Volotea pedig karácsonyi járatokat kínál Nantes-ba.

Az Austrian Airlines 80 célállomást szolgál ki és új útvonalakon indít járatokat

Az osztrák légitársaság a 2022/23-as téli menetrendben összesen 80 célállomásra repül, és számos útvonalon növeli a járatokat. Szezonálisan a napfényes nyaralóhelyekre, a Maldív-szigetekre, Mauritiusra és Cancúnba kínál járatokat. Első alkalommal indít járatokat Tromsøbe is.

Ezenfelül a légitársaság a téli hónapokban először repül Firenzébe, Nápolyba, Valenciába, Marrakeshbe és Keflavikba is.

Az utasok egész évben igénybe vehetik a Chicagóba, New Yorkba, Washingtonba, Montrealba, Bangkokba és Sanghajba irányuló hosszú távú járatokat.

Az Austrian Airlines a közelmúltban egy modern A320neo típusú repülőgépet integrált a flottájába, amelyet most a Bécsből induló járatokon közlekednek. Várhatóan 2023 tavaszáig további négy új A320neo érkezik az Austrian Airlines flottájába.

A Ryanair nyolc új útvonalon indít járatokat és 70 célállomást kínál

Az ír légitársaság heti több mint 600 járatot tervez Bécsből az új téli menetrendben. Nyolc új útvonallal bővíti útvonalhálózatát: Bréma, Koppenhága, Genova, Helsinki, Manchester, Nagyszeben, Tuzla és Velence.

A légitársaság 17 repülőgépet állomásoztat Bécsben a téli menetrendben való bevetésre.

A Wizz Air 25 ország 40 célállomását szolgálja ki 

A WIZZ nemrég indított járatokat Dammamba, és 2022 decemberétől Madeira, Dzsidda és Rijád is bekerül az útvonalhálózatába. A légitársaság emellett újraindítja járatait Ammánba és Eilatba. A WIZZ növeli a járatok gyakoriságát a már meglévő útvonalakon, például London Gatwick, Barcelona, Abu Dhabi, Dubaj, Tenerife, Jereván, Niš, Podgorica és Sharm El-Sheikh útvonalakon.

A Wizz Air 2022 decemberétől egy ötödik A321neo repülőgéppel bővíti a bécsi repülőtéren állomásozó gépeit.

A légitársaságok újraindítják a járatokat Bécsből – A hosszú távú járatok további helyreállítása

A világjárvány okozta szünetet követően újabb légitársaságok indítják újra a hosszú távú járatokat a bécsi repülőtérről.

A China Airlines 2022. október 31-től ismét repül Tajpejbe, a Korean Air és a Kuwait Airways pedig a nyári hónapok óta szintén rendszeres járatokat indít Bécsbe. Emellett az Air China is üzemeltet járatokat Pekingbe.

Az EVA Air novembertől naponta repül Tajpejbe (ebből négy járat bangkoki megállással), az Ethiopian Airlines pedig heti ötre növeli a járatok számát Addisz-Abebába.

Az Air Canada a téli menetrendben heti négyszer repül Torontóba, az Emirates pedig heti tizennégyre emeli a Dubajba közlekedő járatok számát. Az Air Serbia a téli menetrend keretében napi két alkalommal kínál járatokat Belgrádba, a Volotea pedig a 2022. december közepétől 2023. január elejéig tartó időszakban karácsonyi járatokat kínál Nantes-ba.ról a légitársaságnál, amelynél a repülőjegyet lefoglalták, vagy az utazási irodánál tájékozódjanak.

Kövess minket!