Home Utazási hírek Hétvégén indul a Nyitott Balaton akció – a cukrászdákban a gyerekek így kapnak ajándékot
Szerző: MTI / Fotó: Vitorlás hajók egy kikötőben Fonyódon 2022. október 27-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Ezen a hétvégén indul és november végéig tart a Nyitott Balaton akció, amellyel a kerékpáros útvonalak mentén egész évben nyitva tartó cukrászdákat népszerűsítik.

A kampányhoz úgy választották ki a cukrászdákat és fesztiválokat, hogy azok tükrözzék a térség minőségi kulinaritását, és jól megközelíthetők legyenek kerékpárral is.

Az akcióban részt vevő egységekben a kerékpárral, rollerrel érkező gyerekeknek a sütemények mellé ajándék figurát adnak.

A biciklivel érkező családok gyermekei a balatonfűzfői Borzongás fesztiválon (október 27-29.) Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatán, a tihanyi Gardafesztiválon (november 4-6.) és a régió ízeit bemutató veszprémi Bakony Expón (november 11-13.) is találkozhatnak olyan kitelepülő vendéglátóegységgel, ahol a sütemény mellé ajándékot adnak.

A szervezők felhívták a figyelmet arra is, hogy ősszel száznál több halloweenprogramot, tökös fesztivált, Márton-napi mulatságot, és más programokat is szerveznek az üdülőrégióban.

A kerékpáros turizmus fellendüléséhez nagymértékben hozzájárul, hogy ősz elején újabb útfejlesztés zárult le; így most már Budapesttől a Balaton partjáig el lehet jutni kerékpárral.

Balatonfüreden és Balatonföldváron a napokban új kerékpáros központok nyíltak, ahol a klasszikus bicikliken kívül elektromos rásegítésű kerékpárokat is lehet bérelni. Ezeken a helyeken a kerékpárosok hasznos információkat is kaphatnak a térségről, továbbá szervizelési lehetőségük is van.

Kövess minket!