Home JóTudni Hatalmas bírságokat szabnak ki a strandokon fenntartott helyekért Olaszországban
Szerző: vízpartok

Az úgynevezett „helymegjelölők” 1000 euróig terjedő pénzbírságra számíthatnak. Egy milánói napilap szerint már csaknem 366 ezer eurós bírságot szabtak ki.

Az olaszországi rendőrség fokozza a fellépést azokkal a nyaralókkal szemben, akik éjszakára a strandokon hagyják a napernyőket, napozóágyakat és fürdőlepedőket, hogy másnapra biztosítsák a helyüket. Aki tárgyakkal foglal helyet a strandon anélkül, hogy jelen lenne, az akár 1000 eurós bírságot is kockáztathat.

Sok nyaraló napokig otthagyja a fürdőruháját, sőt lakattal a napernyőhöz is láncolja. Ez a „helymegjelölés” a szabad strandokon illegális – közölte a rendőrség.

Turisták tömegei ostromolják a kis liguriai öblöket a kora reggeli órákban, hogy helyet foglaljanak maguknak, rokonaiknak és barátaiknak.

Az Elba szigetén lévő Marina di Campóban a parti őrség napozóágyak, napernyők és légmatracok tucatjait kobozta el. A rendőrség megpróbálta felkutatni a tulajdonosokat. Több embert megbírságoltak, ami tüntetéseket váltott ki. A fürdőzők arról számoltak be, hogy senki sem tájékoztatta őket arról, hogy a strandon hagyott fürdőruhák büntetendő cselekménynek számítanak.

Sabaudia és Gaeta tengerparti üdülőhelyeken a rendőrség lefoglalta a szabadon hozzáférhető strandokon illegálisan bérbe adott napernyőket. Idén júniustól augusztusig 131 ezer négyzetméter szabad strandot és bizonyos, korábban illegálisan elfoglalt tengerrészeket adtak vissza a nyilvánosságnak – jelentette Cosimo Nicastro, a parti őrség sajtószóvivője a Corriere della Sera című milánói napilap szerint.

520 településen 31 645 ellenőrzést végeztek. 696 jogsértést tártak fel, és közel 366 000 eurós bírságot szabtak ki.

Olaszországban idén nyáron olyan turisztikai fellendülés tapasztalható, mint a világjárvány előtti aranykorban. A stabilimenti – a tengerparti üdülőhelyek, ahol napozóágyakat és napernyőket lehet bérelni – néha magas árai minden nyáron forró téma. Ennek eredményeképpen a fürdőzők egyre inkább a szabad strandokon keresik a helyeket, amelyek azonban évről évre egyre ritkábbak.

Kövess minket!