Home Strand Ez a horvát sziget 200 eurós bírsággal fenyegeti a napozóágyak lefoglalását a strandon
Szerző: Vízpartok / Fotó: Krk, Baska(c) flickr/Piotr Rokita

A „törülközőháború” a következő fordulóba lépett a horvátországi Krk szigetén. A strandon fekvőhelyet foglalók mostantól komoly bírságra számíthatnak.

Különösen a nagyon népszerű üdülőhelyeken a napozóágyak foglalása a medencénél vagy a strandon sok nyaraló szokásos programjának része. Ez sokakat bosszant.

A horvátországi Krk tengerparti szigeten a hatóságok most visszavágnak, súlyos bírsággal fenyegetik azokat, akik órákkal azelőtt foglalnak napozóágyat, hogy ténylegesen napoznának. A napozóágyakat foglalóknak 200 eurós bírságot kell fizetniük.

Úgy tűnik, a napozóágy-foglalók számára annyira fontos, hogy napozáskor napozóágyat vagy ideális napozóágy-helyet kapjanak, hogy néha olyan dolgokat hagynak előző este a kiválasztott napozóágyon, mint például törölköző, régi ruhák vagy akár más tárgyak, hogy lefoglalják azt. Úgy tűnik, nem számít, hogy más turisták, akik nem foglalnak napozóágyat, nem kapnak napozóágyat.

A napozóágyak lefoglalásának azonban már nem sok értelme van: reggel hat órakor a strandőrök végigfutnak a parton, és eltakarítják a turisták által a napozóágyakra helyezett dolgokat. A lefoglalt használati tárgyak ezután egy több kilométerre lévő raktárban kötnek ki – írja a Stern, az RTL horvát televízióra hivatkozva.

De az eltakarításukkal még nem ért véget a történet. Novi Vinodolski tengerpartján a napozóágy-foglalást 200 euróig terjedő bírsággal fenyegetik.

Egyelőre azonban egyetlen napozóágyat foglaló nyaralónak sem kellett kifizetnie ezt a bírságot. A helyi hatóságok remélik, hogy a pénzbírsággal való fenyegetés elég lesz ahhoz, hogy a napozóágy-foglalásnak véget vessenek.

Kövess minket!