Home Nyaralóhelyek Betiltják a kegyetlen turisztikai látványosságot Mallorcán
Szerző: Vízpartok / Fotó: (c) flickr/PercyGermany

Az állatokkal szembeni kegyetlenséget filmre vették: 2024-től betiltják a lovaskocsik közlekedését Palma de Mallorcán
A lovaskocsik Palma de Mallorca óvárosában turisztikai látványosságnak számítanak.

Egy mobiltelefonos videón látható egy kocsiló mártírhalála Palma óvárosának tűző hőségében – és a fizető turisták közönye. Most a város tiltással reagál.

Ami Velencének a gondolák, az Palma de Mallorcának a lovaskocsik. De 2024-től ennek vége: egy turista mobiltelefonjával filmezte, ahogy egy kocsis a 40 fok körüli hőmérsékletben megpróbálja felhúzni a kimerülten összeesett lovat. Látható, ahogy a férfi durván és többször is sikertelenül rángatja a földön fekvő állat kantárját – miközben az utasok mozdulatlanul ülnek a kocsiban.

Régóta bírálják az állatok használatát a mallorcai főváros utcáin. Az állatvédők arra panaszkodnak, hogy az érzékeny állatok nagy stressznek vannak kitéve a motoros forgalomban. A nyári hónapokban az aszfaltos utak a gyakran extrém hőség megterheli a lovakat. Ezenkívül az állatok nem kapnak elegendő vizet, és a pihenőidőket sem tartják be.

A városi tanács úgy döntött, hogy teljesen betiltja a kocsikázást a városban, de csak 2024-ig, hogy a szolgáltatóknak legyen idejük átállni az elektromos meghajtásra. A lovaknak azonban már augusztustól kezdve az istállóban vagy a legelőn kell maradniuk.

A kocsisok szóvivője azonnal tiltakozott. A kocsisok szeretik, ápolják és tisztelik lovaikat – idézi Manuel Vargast a Mallorca Zeitung. Az állatkínzásról szóló ismételt panaszokat a rasszizmusnak tulajdonítja. A pálmai lóhajtók többsége a romák közé tartozik.

Kövess minket!