Home Nyaralóhelyek Népszerű olasz üdülőhely megtiltotta a bikinis és félmeztelen sétálgatást
Szerző: Vízpartok / Fotó: Sorrento (c) pixabay

A Nápolyhoz közeli olaszországi üdülőhely, Sorrento betiltotta a bikinit és a meztelen felsőtestet, és akár 500 eurós (507 dollár) bírságot is kiszabhatnak azokra, akik nem tartják be az új szabályokat.

Nápolyi-öbölre néző város utcáin ezentúl tilos bikiniben és meztelen felsőtesttel járkálni.

Sorrento polgármestere, Massimo Coppola elmondta, hogy a tilalmat azért vezették be, mert a fedetlen bőr felzaklatja a helyieket.

Coppola elmondta, hogy az utóbbi időben olyan „viselkedésnek volt tanúja, amelyet az emberek többsége az illemmel és a civilizált együttélést jellemző tisztességgel ellentétesnek tart”.

Hozzátette, hogy: „Ennek a helyzetnek a fennmaradása, amellett, hogy kellemetlenséget és nyugtalanságot okoz a helyi lakosság és a látogatók körében, negatív megítélést eredményezhet városunk életminőségére nézve, ami következményekkel járhat a város imázsára és a turizmusra nézve” – idézi a The Times.

A helyi rendőrök kint lesznek az utcákon, hogy biztosítsák az új szabályok betartását.

Az intézkedés vitát váltott ki az interneten, egyesek „furcsának” minősítették, míg mások a polgármester politikáját támogatták.

Nem Sorrento az egyetlen olyan turisztikai központ, ahol ilyen tilalmakat vezettek be. A dél-olaszországi Praia a Mare városában a polgármester kiterjesztette a tilalmat a nem megfelelő ruházatról a városban való mezítlábas járásra is.

Az észak-olaszországi Rapallóban állandó utcai táblák emlékeztetik a látogatókat az öltözködési szabályokra.

Kövess minket!