Európa legjobb fekete homokos strandjai

2022. június 29.

Szerző: vízpartok

Nem klasszikus tengerparti úticélok.

Amikor elképzeljük álmaink tengerpartját, annak általában három fő eleme van: fehér homok, ragyogó napsütés és kék víz. De a világon számos gyönyörű strand létezik, amelyek szinte tökéletesen megfelelnek ennek a képnek, kivéve a homokot.

A színes homokos strandok egyik fajtája a fekete homokos strandok, amelyek akkor keletkeznek, amikor az óceán hullámzása során erodált vulkáni ásványok és lávadarabok törnek le, vagy amikor a víz lefolyik egy vulkán oldalán, sőt néha még az is előfordul, hogy forró láva nagyon gyorsan találkozik a hideg óceánvízzel. Íme Európa 4 legjobbja!

1. Reynisfjara strand, Izland

Strand, Rendeltetési Hely, Sziget, Utazás, FelfedezésReynisfjara (c) pixabay

Izland nem egy trópusi tengerparti célpont, de ezt a helyet akkor is érdemes meglátogatni. A Vik Beach, más néven Reynisfjara Beach, Izland déli partvidékén valószínűleg az ország leghíresebb fekete homokos strandja, köszönhetően annak,

hogy partvonala és távoli Reynisdrangar tengeri halmai a Trónok harca és a Star Wars filmekben és számos más filmben és tévéműsorban is feltűntek.

A tintafekete homok és a morajló hullámok hihetetlen hangulatot kölcsönöznek ennek a strandnak.

2. Ficogrande strand, Stromboli, Olaszország

Stromboli (c) pixabay

Nagyszerű strandjai miatt nyaranta tömegek szállják meg az Eoli-szigeteket.

A valamivel több mint 12 négyzetkilométeres Strombolit a hasonló nevű, 900 méter magas vulkán uralja, amely egyike Olaszország négy működő vulkánjának. A világ egyik legaktívabb vulkánjáról van szó, amelynek kitöréseit Stromboli-típusú vulkánműködésnek nevezik.

A Ficogrande part Stromboli északkeleti csücskén található, és a szigetek legnépszerűbb fekete homokos strandja. Rengeteg kényelmi szolgáltatással és úszásra tökéletes, nyugodt vízzel. Maga a strand főként fekete sziklákból és homokból áll, és Kék zászlós strandként van elismerve.

Stromboli mély vizei nagyon kedveltek a búvárok körében. A szigeten két falu található, Stromboli és a sokkal kisebb Ginostra, ami még ma is egy csendes halászfalu, hiszen a turisták csak alig-alig látogatják. A két települést nem köti össze út, egyikből a másikba csónakkal lehet átmenni.

3. Playa de Roque Bermejo, Tenerife, Kanári-szigetek

Fájl: Roque Bermejo.JPGPlaya de Roque Bermejo (c) wikipedia/Winahwaru

A Playa de Roque Bermejo egy gyönyörű, csendes, eldugott strand Tenerife szigetén. Csak gyalog vagy hajóval érhető el. A közeli Chamorga faluból való túrázás legalább két óra, így kihívás, de biztosan megéri.

A kristálytiszta víz gyönyörű, és ha nyugodt, ideális a búvárkodáshoz.

4. Kamari Beach, Szantorini, Görögország

Kamari, Santorin, Tengerparti Idill, Görög SzigetekKamari beach (c) pixabay

A klasszikus tengerparti úti cél, Szantorini számos strandot kínál, de Kamari Beach fekete homokja gyönyörű. Ez az egyik legnagyobb fekete homokos strand a vulkanikus szigeten.

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek