Home MiMennyi Kiszámolták, mennyibe kerül egy balatoni nyaralás
Szerző. vízpartok / Fotó MTI/Varga György

Az egyik ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció kiszámolta: félmillióba kerülhet egy hét balatoni nyaralás egy négytagú családnak – annyiba, mint a görög vagy a horvát tengerparton.

A nyári szünet beköszöntével egyre több magyar család vágyik arra, hogy legalább pár napra el tudjon menni pihenni. A DK megpróbálta megbecsülni, milyen költségekkel kell számolnia egy négytagú családnak, ha két gyermek és két felnőtt szeretne egy hetet eltölteni a Balatonon a nyári főszezonban.

A napi étkezés csak a klasszikus strandételekkel fejenként 4-5000 forintra jön ki, és ha ezt hozzáadjuk a szállás költségéhez, akkor egy négytagú család alapköltségei már félmillió forint felett járnak.

 

  • Egy háromcsillagos panzióban, csak reggelivel, a Balatontól sétatávolságban található lokációval egy négytagú családnak átlagban 300 és 350 ezer forint közötti összeget kell fizetnie, a panziók ára ugyanis 20-30%-kal drágult a tavalyihoz képest.
  • Az étkezés ára is brutálisan nőtt: egy menüt 1700 forintnál olcsóbban nem lehet találni, egy éttermi vacsora egy négyfős családnak akár 20-25 ezer forintjába is kerülhet.
  • A klasszikus strandételek árai is óriási tempóban emelkedtek: egy sajtos-tejfölös lángosért 1000 forintot, egy gombóc fagyiért 400 forintot, egy korsó sörért pedig akár 700 forintot is elkérhetnek.

Kövess minket!