Home Bulvár Besokallt egy népszerű spanyol üdülőhely: Már a focimezt is betiltották
Szerző: vízpartok / Fotó: Mallorca (c) pixabay

Mallorca egyik legnépszerűbb bulinegyedében megtiltják, hogy a focimezt viselő emberek belépjenek az éttermekbe – írja az euronews.

Annak ellenére, hogy a nyaralási szezon még csak most kezdődött, Playa de Palma üzlettulajdonosainak máris elegük van a részeg turistákból. Összefogtak, hogy létrehozzanak egy öltözködési szabályzatot, amelyet a látogatóknak be kell tartaniuk, különben nem engedik be őket bizonyos bárokba és éttermekbe.

A tiltott ruházati cikkek listáján szerepelnek a fürdőruhák, a focicsapatok és az utcai árusoktól vásárolt kiegészítők, mint például az aranyláncok vagy az esernyős sapkák. A felszerelést sem lehet csak úgy levenni, mivel a pólótlan emberektől is megtagadják a kiszolgálást.

A spanyolországi Playa de Palma tizenegy étterme a bejáratuknál QR-kódokat helyeztek el, hogy az emberek ellenőrizhessék, mit lehet viselni és mit nem.

Bár napközben lesz némi rugalmasság, azt mondják, hogy éjszaka, amikor a legrosszabb, nem lesz tolerancia.

A Baleár-szigetek 2020 óta számos intézkedéssel lépnek fel az ittas utazókkal szemben, hogy megpróbáljanak több értékes látogatót ösztönözni.

Ez Magaluf, Playa de Palma és az ibizai San Antonio üdülőhelyekre vonatkozik. Ezek a népszerű, bulizós nyaralóhelyek a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítása érdekében egyéb intézkedések mellett betiltották az all-you-can-drink ajánlatokat, a kocsmatúrákat és a happy hours ajánlatokat.

Francina Armengol, a Baleár-szigetek elnöke szerint a túlzott turizmus „nem szívesen látott” a régióban.

„Ez nem az a fajta turizmus, amit mi akarunk, és amit a lakosok megérdemelnek” – mondta az év elején, a nyári szezon kezdete előtt.

A Playa de Palma-i üzlettulajdonosok azonban nem hisznek abban, hogy a Baleár-szigeteknek az ittas turisták korlátozására tett erőfeszítései eredményesek.

Pedro Marín és Juan Miguel Ferrer, a Playa de Palma menedzsere és vezérigazgatója a helyi médiának elmondta, hogy május 10-e óta nagy csoportokba verődnek a turisták, akik csak be akarnak rúgni.

Csak néhány éjszakát maradnak, és általában napi 40 euró körüli összeget költenek, „általában alkoholra és dobozos sörre, amit az utcán iszogatva fogyasztanak el”.

Amikor a turisták a kora reggeli órákban visszaérnek a szállodájukba, annyira részegek, hogy járni sem tudnak – mondják az üzlettulajdonosok. Gyakran előfordul, hogy a járdán fekve maradnak.

„Az all inclusive szállodákban talán sikerült ellenőrizni az alkohol elérhetőségét, de a probléma az utcán van” – mondták.

Kövess minket!