Home Úti cél 5 egyedülállóan szép fotómotívum: Karintia tavak madártávlatból
Pyramidenkogel Copyright: Wörthersee Tourismus GmbH, Fotograf: Gert Steinthaler

Számos közülük könnyedén megközelíthető autóval vagy egy rövid sétával. Íme egy karintiai bakancslista mindazoknak, akik lélegzetelállító kilátásban gyönyörködnének komolyabb erőfeszítés megtétele nélkül.

1. Pyramidenkogel kilátó, Wörthi-tó

Pyramidenkogel Pyramidenkogel © Gert Steinthaler Keutschach am See 

A Wörthi-tótól a Nockberge-hegységig, a Seentaltól a Karavankák hegyvonulatáig, Villachtól és a Dobratschtól Klagenfurtig és a Koralmig. Egyedülálló, 360 fokos panoráma a lenyűgöző karintiai tó- és hegyvidékre.

A Wörthi-tótól délre fekvő Pyramidenkogel kilátótorony 100 méter magas és fából készült: a kirándulóknak 441 lépcsőfokot kell megtenniük – vagy használhatják a liftet is – hogy megcsodálhassák a lenyűgöző panorámát, majd egy fedett csúszdán vagy a lifttel juthatnak vissza a földre.

2. Kitzelberg, Klopeiner See

Slow Trail Kitzelberg Klopeiner SeeSlow Trail Kitzelberg Klopeiner See © Gert Perauer Klopeiner See 

A dél-karintiai régió egyik legszebb kilátópontja a Kitzelberg. És ez (majdnem) minden erőfeszítés nélkül el is érhető. A 686 méter magas hegyre egy széles erdei út vezet, amely idilli módon kanyarog az erdőben, ezért a csúcs megmászása még a tapasztalatlan túrázók számára is könnyű és biztonságos.

A kilátóból csodálatos kilátás nyílik a Jauntalra, a mélykék Klopeiner See-re, az álomszép Turnersee-re és Karintia fő folyójára, a Drávára. Egyedülállóan szép fotómotívum!

3. Airwalk, Kölnbreinsperre gát

Tourismus Malta BesucherzentrumTourismus Malta Besucherzentrum © VERBUND Kölnbreinsperre, Malta Hochalmstraße 

Az Airwalk kilátó elsősorban erős idegzetűeknek ajánlott: Ausztria legmagasabb gátján, a Maltatalban kialakított Kölnbreinsperrén található.

A 1933 méterrel a tengerszint felett acélból és üvegből készített platform valósággal lebeg a mélység fölött. A látogatók a 200 méteres mélység felett lévő üvegfelületen állva gyönyörködhetnek a Hohe Tauern hegyvonulatára nyíló lélegzetelállító kilátásban.

4. Taborhöhe, Faaker See

Region Villach Tourismus Faaker See TaborhöheRegion Villach Tourismus Faaker See Taborhöhe © Adrian Hipp Faaker See 

Aki innen fotózza le az türkizkék színű Faaker See-t, biztosan nem lesz szüksége további szűrőkre. A Taborhöhe kilátópontjáról lélegzetelállító panoráma nyílik a tóra, csodás környékére és a közeli hegyekre. A 725 méter magas hegycsúcs Eggből egyórás könnyű túrával vagy rövid autózással érhető el.

A hegytetőn egy erdei kötélpark és egy hangulatos vendéglátóhely is helyet kapott, amelynek teraszáról szintén nagyszerű kilátás nyílik a tóra.

5. Zwergsee kilátó, Millstätter See

Slowtrail am ZwergseeSlowtrail am Zwergsee © Millstaetter See Tourismus / Gert Perauer  Millstätter See 

Mint egy hajó orra, úgy nyúlik ez a kilátó a Millstätter See-fennsík déli lejtője fölé. A platform egyedülálló kilátást kínál a tóra és a környező hegyekre.

Varázslatos hely, különösen naplementekor. A kilátó közvetlenül a Zwergsee slow trail, a Millstätter See fölött vezető kifejezetten könnyű körtúra mellett található.

Kövess minket!