5 egyedülállóan szép fotómotívum: Karintia tavak madártávlatból

Pyramidenkogel

2022. június 9.

Pyramidenkogel Copyright: Wörthersee Tourismus GmbH, Fotograf: Gert Steinthaler

A karintiai tavak és hegyek egyedülálló kombinációja számos nagyszerű kilátóhelyet és Instagramra kívánkozó panorámát kínál.

Számos közülük könnyedén megközelíthető autóval vagy egy rövid sétával. Íme egy karintiai bakancslista mindazoknak, akik lélegzetelállító kilátásban gyönyörködnének komolyabb erőfeszítés megtétele nélkül.

1. Pyramidenkogel kilátó, Wörthi-tó

Pyramidenkogel Pyramidenkogel © Gert Steinthaler Keutschach am See 

A Wörthi-tótól a Nockberge-hegységig, a Seentaltól a Karavankák hegyvonulatáig, Villachtól és a Dobratschtól Klagenfurtig és a Koralmig. Egyedülálló, 360 fokos panoráma a lenyűgöző karintiai tó- és hegyvidékre.

A Wörthi-tótól délre fekvő Pyramidenkogel kilátótorony 100 méter magas és fából készült: a kirándulóknak 441 lépcsőfokot kell megtenniük – vagy használhatják a liftet is – hogy megcsodálhassák a lenyűgöző panorámát, majd egy fedett csúszdán vagy a lifttel juthatnak vissza a földre.

2. Kitzelberg, Klopeiner See

Slow Trail Kitzelberg Klopeiner SeeSlow Trail Kitzelberg Klopeiner See © Gert Perauer Klopeiner See 

A dél-karintiai régió egyik legszebb kilátópontja a Kitzelberg. És ez (majdnem) minden erőfeszítés nélkül el is érhető. A 686 méter magas hegyre egy széles erdei út vezet, amely idilli módon kanyarog az erdőben, ezért a csúcs megmászása még a tapasztalatlan túrázók számára is könnyű és biztonságos.

A kilátóból csodálatos kilátás nyílik a Jauntalra, a mélykék Klopeiner See-re, az álomszép Turnersee-re és Karintia fő folyójára, a Drávára. Egyedülállóan szép fotómotívum!

3. Airwalk, Kölnbreinsperre gát

Tourismus Malta BesucherzentrumTourismus Malta Besucherzentrum © VERBUND Kölnbreinsperre, Malta Hochalmstraße 

Az Airwalk kilátó elsősorban erős idegzetűeknek ajánlott: Ausztria legmagasabb gátján, a Maltatalban kialakított Kölnbreinsperrén található.

A 1933 méterrel a tengerszint felett acélból és üvegből készített platform valósággal lebeg a mélység fölött. A látogatók a 200 méteres mélység felett lévő üvegfelületen állva gyönyörködhetnek a Hohe Tauern hegyvonulatára nyíló lélegzetelállító kilátásban.

4. Taborhöhe, Faaker See

Region Villach Tourismus Faaker See TaborhöheRegion Villach Tourismus Faaker See Taborhöhe © Adrian Hipp Faaker See 

Aki innen fotózza le az türkizkék színű Faaker See-t, biztosan nem lesz szüksége további szűrőkre. A Taborhöhe kilátópontjáról lélegzetelállító panoráma nyílik a tóra, csodás környékére és a közeli hegyekre. A 725 méter magas hegycsúcs Eggből egyórás könnyű túrával vagy rövid autózással érhető el.

A hegytetőn egy erdei kötélpark és egy hangulatos vendéglátóhely is helyet kapott, amelynek teraszáról szintén nagyszerű kilátás nyílik a tóra.

5. Zwergsee kilátó, Millstätter See

Slowtrail am ZwergseeSlowtrail am Zwergsee © Millstaetter See Tourismus / Gert Perauer  Millstätter See 

Mint egy hajó orra, úgy nyúlik ez a kilátó a Millstätter See-fennsík déli lejtője fölé. A platform egyedülálló kilátást kínál a tóra és a környező hegyekre.

Varázslatos hely, különösen naplementekor. A kilátó közvetlenül a Zwergsee slow trail, a Millstätter See fölött vezető kifejezetten könnyű körtúra mellett található.

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek