Türkizöld víz és ragyogó fehér homok: Szardínia legszebb strandjai

2022. május 28.

Szerző: vízpartok

Nem véletlenül nevezik a Földközi-tengeri Szardínia szigetét Európa Karib-tengerének.
hetedhetshop.hu

Tiszta víz, rejtett öblök, türkizkéktől a smaragdzöldig változó víz és festői táj – Szardínia mediterrán szigete mindezt kínálja. Az olasz sziget ezért rendkívül népszerű a búvárok és a sznorkelezők körében.

Ha a főszezonon kívül utazik Szardíniára, akkor jó esélye van a nyugodt fürdőzésre, és nyugodtan felfedezheti a számos öblöt és strandot.

Szardínia, Strand, Vakáció, Capriccioli, Nyár, ÁraSpiaggia Capriccioli (c) pixabay

A Costa Smeralda, a „smaragdzöld part” partján jól ismert és gyönyörű strandok találhatók. Például a Spiaggia Capriccioli, amely türkizkék vizével hívogat. A sziklás kiugró sziklák biztosítják az egyedüllétet.

Costa Smeralda smaragdzöld vize miatt Szardínia leglátogatottabb tengerpartja. Nevét a tengervíz csodálatosan áttetsző smaragd színéről kapta. A változatos partok, a kisebb-nagyobb szigetecskék és szirtek mind a fotózás, mind a vízi sportok kedvelőinek szinte kimeríthetetlen lehetőséget kínálnak. Számos hollywoodi sztár is ezt a partot tartja a legkedveltebb nyaralóhelyének. Porto Cervo kikötője nyaranta hatalmas, mesebeli jachtokkal és vitorláshajókkal van tele.

Szardínia, Cala Mariolu, Tenger, Víz, Strand, SziklaCala Mariolu (c) pixabay

A Golfo dei Orosei partján nehéz választani, egyik öböl szebb, mint a másik: A leghíresebb talán a félhold alakú Cala Luna, de a Cala Mariolu is varázslatosan színes élményt nyújt.

Cala Mariolu szépségét tekintve aligha marad el Cala Lunától. A karsztos sziklák két részre osztják a kavicsos strandot. Ha felmászik rájuk, a víz fluoreszkáló színjátékának látványában gyönyörködhet – legalábbis délutánig. Aztán egy árnyék borítja az öblöt. A Golfo di Orosei leghíresebb öble minden bizonnyal a Cala Luna. Itt a szél és az időjárás hatalmas karsztbarlangokat vájt a strand mögötti meredek sziklafalakba. A Golfo di Orosei többi álom-öbléhez hasonlóan Cala Luna is felfedezhető gyalog vagy hajóval. 

A királyi parton, a Costa Rei partján fehér homokos strandok váltakoznak impozáns sziklaalakzatokkal. Itt fekszik Capo Ferrato, egy különösen szép hely, amely természetvédelem alatt áll. A szörfözés és a búvárkodás is népszerű a Királyi parton.

Costa Rei, Sardegna, Costa, VillasimiusCostra Rei (c) pixabay

A déli Costa del Sud strandjainak védjegye a meleg víz. A Costa Paradiso nem véletlenül viseli a nevét. Itt a Li Cossi strand kiemelkedik a többi közül.

Ha más szemszögből szeretné megtapasztalni a tenger látványát, akkor a partok fölött húzódó számos túraútvonal egyikén induljon el, ahol a fűszeres hegyi gyógynövények illata leng, amelyek illóolajukat a szélben árasztják.

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek