Salzkammergut: Idén máshogy rendezik meg a híres nárciszfesztivált

2022. május 27.

Szerző: vízpartok / Fotó: www.narzissenfest.at/Martin Huber

Két év kihagyás után változtatni kellett.

A koronavírus-járvány miatti szünet után először rendezik meg a hétvégén a 62. Nárciszfesztivált Ausseerlandban, Salzkammergutban.

A menetrend megváltozott: a helyszín idén csak Altaussee, de remélik, hogy a látogatók számát tekintve a járvány előtti időkhöz tudnak majd felnőni.

A 2019-es utolsó rendszeres nárciszfesztivál mintegy 20 000 látogatót vonzott. A foglalási helyzet az idei évre nagyon jó.

A régió majdnem teljesen betelt

Az Ausseerland-Salzkammergut a turisztikai szövetség szerint ismét majdnem teljesen tele van. Pamela Binder ügyvezető igazgató szerint a Nárciszfesztivál sikeres:

„A Nárciszfesztivál nagyon fontos a turizmus szempontjából. Különösen a kétéves szünet után. A fesztivál úgyszólván a nyári szezon kezdetét jelenti számunkra.”

Ennek megfelelően Rudolf Grill, a Nárciszfesztivál Egyesület elnöke nagyon megkönnyebbült:

„Számunkra természetesen nagyszerű, hogy ezután a két év után, amikor semmi sem történhetett volna, az előkészületek nem voltak hiábavalók. Most már tudjuk, hogy ez egy gyönyörű fesztivál lesz, és hogy minden erőfeszítés megérte.”

A fesztivál csak Altaussee-ben kerül megrendezésre

Idén azonban változások vannak a menetrendben:

„Igen, nagyot változtattunk a fesztivál menetrendjén: a fesztivál egész nap Altaussee-ben lesz. A fesztivált nem visszük át Bad Aussee-ba. Így egyszerűen több nyugalmat és csendet tudunk biztosítani a vendégeink számára.”

A természet pedig idejében gondoskodott arról, hogy a Nárciszfesztivál fénypontjaként ismét pompás nárciszdíszek legyenek láthatók:

„A nárciszok teljes virágzásban vannak. Május elején még félő volt, hogy egyáltalán virágozni fognak-e, de most már bőven meríthetünk.”

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek