Home Utazási hírek A Ryanair vezére figyelmeztet: Ennyire drágul a repülés tengerekhez
Szerző: vízpartok / Fotó: MTI/Komka Péter

A repülőjegyek árai emelkedni fognak idén nyáron az európai tengerparti nyaralások iránti nagy kereslet miatt – közölte a Ryanair.

A fapados légitársaság főnöke, Michael O’Leary elmondta, hogy a Ryanair alacsonyabb viteldíjai jelenleg az utasszám növekedését eredményezik, ami segíti a cégnek a világjárványból való kilábalását.

Hozzátette, hogy júniusig alacsonyabb árakra számít a járvány előtti szintekhez képest, de az összes foglalás mintegy 50%-a alapján arra számítanak, hogy a nyár folyamán az árak ugyan egyjegyű, de nagy számmal leírható mértékben emelkednek.

„Úgy tűnik számunkra, hogy a nyári csúcsidőszakban magasabbak lesznek az árak, mert olyan nagy a kereslet az európai strandok iránt, és ezért az áremelkedések folytatódni fognak” – mondta a BBC Today című műsorában.

Ugyanakkor arra számít, hogy az árak jövő télen alacsonyak lesznek.

Úgy gondolja, még korai bármit mondani, de egyértelműen gazdasági visszaesés előtt állunk, és akár recesszió is bekövetkezhet.

A légitársaság közlése szerint az egy év alatt 97 millió utasuk volt, és ebben meglátszik a korlátozások feloldása, hiszen az azt megelőző évben csupán 27 és fél millióan repültek velük.

Michael O’Leary reméli, hogy az idén ez a szám 165 millióra emelkedik. A koronavírus-járvány előtt a rekordjuk évi 149 millió utas volt.

Kövess minket!