Home Bulvár Róma sorsa kísérti a modern világot
Szerző: MTI / Fotó: Róma (c) pixabay

Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight és Laurence Fishburne játssza Francis Ford Coppola Megalopolis című, ősztől forgó filmjének főszerepeit – írta meg a deadline.com filmes portál.

Fishburne filmes pályafutása éppen Coppola Apokalipszis most (1979) című filmjével kezdődött, amikor a színész még csak 14 éves volt.

Coppola nagyon régen tervezi ezt a filmet, a független finanszírozású produkció forgatókönyvét is maga írta. A jövőben játszódó filmben egy mérnök akarja újjáépíteni New Yorkot. Fishburne a metropolisz polgármesterét alakítja.

„Róma sorsa kísérti a modern világot, amely képtelen megoldani saját társadalmi problémáit a politikai ambíciók, a zsenialitás és a szerelmi konfliktusok eme epikus történetében”

– fogalmazott filmjéről a rendező.

A produkció költségvetése százmillió dollár körül alakul, forgatása idén ősszel kezdődik.

A deadline.com cikke szerint a 83 éves Oscar-díjas filmrendező, aki borászattal is foglalkozik, a Megalopolist nem profit vagy újabb díjak reményében készíti, hanem – mint hangoztatta – olyasmit akar hátrahagyni, ami tükrözi az emberiségben rejlő lehetőségekkel kapcsolatos optimizmusát.

Arra keresi a választ, hogyan lehetne jobbá tenni a világot.

A film megvalósítása érdekében képes volt borbirodalmának egy részétől is megválni, hogy forgatni kezdhessen.

„Biztos vagyok benne, hogy ha olyan filmet tud az ember készíteni, amitől az emberek tíz-húsz vagy még több év múlva is kapnak valamit, akkor nem veszíthet. A filmjeimet 50 évvel később is nézik. A kívülállókat vagy a Drakulát is. Minél különösebbek a filmjeim, annál tovább tart irántuk az érdeklődés. Nem is tudom, miért” – idézte a portál a rendezőt.

Kövess minket!