Nem látogatják a nyugati turisták a bolgár tengerpartot – itt vannak az okok

2022. május 10.

Szerző: vízpartok / Fotó: Bolgár tengerpart (c) pixabay

Egyes társaságok június végéig törlik az összes bulgáriai járatot.
hetedhetshop.hu

A TUI Belgium utazásszervező úgy döntött, hogy az ukrajnai háború miatt június végéig törli az összes bulgáriai járatát. A háború kitörése óta a TUI Belgium a kelet-európai úticélok iránti érdeklődés jelentős csökkenéséről számolt be, köztük a Prágába is kevesen utaznának.

Ami a belga nyaralókat távol tartja Bulgáriától, az a háborús övezethez való földrajzi közelsége.

Normál körülmények között a TUI Belgium hetente kétszer két bolgár repülőtérre is indít járatokat: Burgaszba és Várnába. Mindkét város Bulgária keleti részén, a Fekete-tenger partján található. Ukrajnának és Oroszországnak is van fekete-tengeri partja, és úgy tűnik, hogy ez csökkenti a Bulgáriába irányuló turistaforgalmat.

A VRT Newsnak nyilatkozva Piet Demeyere, a TUI Belgium képviselője elmondta, hogy az utazásszervező úgy döntött, hogy június végéig megszünteti a Brüsszelből a két bolgár repülőtérre közlekedő összes járatot. Ugyanakkor rámutatott, hogy Bulgária nem kockázatos vagy veszélyes úti cél.

„Úgy döntöttünk, hogy június 30-ig minden Brüsszelből Bulgáriába induló járatot megszüntetünk. Egyáltalán nem kockázatos Bulgáriába utazni, de azt vettük észre, hogy a belga utazók meglehetősen visszafogottak, amikor kelet-európai úti célokat választanak” – mondta.

Bulgárián kívül az ukrajnai háború a volt keleti blokk más országaiban is csökkenti a turistaforgalmat. Az utazók például kevesebb érdeklődést mutatnak a cseh főváros, Prága iránt, amely egyébként nagyon népszerű úti cél. Az emberek most inkább Valenciába vagy Lisszabonba utaznak.

„Az utazók inkább Valenciába vagy Lisszabonba mennek városnézésre, mint egy olyan kelet-európai városba, mint Prága. Úgy tűnik, az egész régió szenved az ukrajnai helyzet miatt”- tette hozzá Piet Demeyere.

hetedhetshop.hu

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek