VÍZPARTOK Hírek a forrástól a tengerig

Top 10 szörfös úti cél világszerte

2022. május 2.

Fotók: pixabay

Akár gyönyörű strandokat, kihívást jelentő hullámokat vagy emlékezetes kiruccanásokat keresel, íme a 10 legjobb szörfös úti cél.
hetedhetshop.hu

Évente több mint 12 000 millió dollárt mozgat meg világszerte a szörfipar, és világszerte 120 millió rajongója van.

Ebben a sportágban, amely továbbra is megőrzi laza és kalandvágyó szellemiségét, a szörfösök nemcsak a legjobb hullámokat keresik, hanem a jó időjárással és gasztronómiával, megfelelő szállás- vagy kemping-infrastruktúrával, természeti szépségekkel és változatos vízi tevékenységekkel rendelkező úti célokat is, amelyeket akkor lehet csinálni, amikor a szörfözés nem lehetséges.

Akárhogy is, akár gyönyörű strandokat, kihívást jelentő hullámokat vagy emlékezetes kiruccanásokat keresel, íme a 10 legjobb szörfös úti cél, amelyet nem hagyhatsz ki a bolygó több mint 600 000 kilométernyi partvonalán található több száz hely közül.

Somo és Loredo strandjai, Cantabria

Strand, Sziget, Paradicsom, Tájkép, Hullámok, Tenger

Bár Spanyolországban vannak nagyon jó szörfös strandok, mint például Pantín Ferrolban, El Golfo Lanzarotén, Tarifa Cádizban vagy Mundaka Baszkföldön, mi a kantábriai Somo és Loredo strandjait választottuk, mivel ezek a spanyolországi szörfözés bölcsője.

Somo állandó hullámokkal rendelkezik, amelyek mérete a kisebbtől a közepesig terjed, 6 kilométer hosszú strandját pedig Spanyolországban az első, Európában pedig a második természetvédelmi területnek tekintik. Ezek a strandok a 3 kilométer hosszú Loredo strand mellett találhatók a szörfösök számára. Becslések szerint több mint 500 szörfösnek van ott lakhelye.

Florianópolis, Brazília

Strand, Florianopolis, Tenger, Vihar, Brazília

Floripa, ahogy a brazilok nevezik, egy tíz strandból, nyugodt életből és sok bulizásból álló paradicsom, valamint a világ egyik legjobb szörfös célpontja, amelyet a természet szépsége vesz körül. A Santinho, Moçambique, Imbituba és Garopaba strandjain a hullámok tökéletesek a szörfözésre. A szelek nagy részét a Cabo Hornoson túl folytatódó mély nyomású légnyomások generálják, amelyek egész évben, különösen április és október között, északról nagy hullámokat küldenek.

Floripa Brazília leglátogatottabb úti céljává vált, ahol a környezet a természet- és ökoturizmusra is alkalmas. A World Surf League (WSL) ranglistájának 34 legjobb szörföséből tizenegy sportoló a közel nyolcezer kilométer hosszú brazil tengerpart több mint kétezer strandjának valamelyikén született és edződött. Ezért Brazília már nem csak a jó fociról ismert, hanem olyan szörfbajnokok bölcsőjeként is, mint Italo Ferreira, a jelenlegi szörfvilágbajnok.

Siargao sziget, Fülöp-szigetek

Siargao egy érintetlen paradicsom és a bolygó egyik legszebb területe, ahol újra kapcsolatba kerülhetsz a természettel. Ez a Fülöp-szigetek szörffővárosa, és a világ egyik legjobb hullámának, a Cloud 9-nek ad otthont, amelynek vastag és üreges csövei izgalmas és kihívást jelentő élményt nyújtanak. Számos más hullám is várja a kezdőket és minden szintű szörfösöket.

Siargao csak belföldi járatokkal érhető el, és ez segített megőrizni a sziget hangulatát és környezetét, ami az egyik legautentikusabb szigeti úti céllá teszi. Ha éppen nem szörfözik, kirándulhat a szigeten, és ellátogathat a Sugbu lagúnába, ahol színes halak és szúrós medúzák között sznorkelezhet a kristálytiszta vízben, vagy elmélyedhet a Sohoton csodálatos barlangjaiban.

Malibu, Kalifornia

Malibu, Kalifornia, Strand, Homok, Figurák, Vakáció

Az 50-es évek óta ez a strand a szörfözés történetének és kultúrájának egyik hivatkozási pontja. Ezért nevezték el az első világszörfös rezervátumnak. Malibu Los Angeleshez való közelsége miatt kiváló elhelyezkedésű, és mind a kezdők, mind a tapasztalt szörfösök számára alkalmas.

Malibu egész évben jó időjárási viszonyai vonzóvá teszik ezt a strandot a szörfösök számára, valamint az egyik első hely a világon, ahol a szörfözés elkezdődött, szülőhelyén, Polinézián kívül.

Playa Grande, Costa Rica

Napnyugta, Óceán, Víz, Hullámok, Tropikus, Tengerpart

Playa Grandénál a víz meleg, a hullámok pedig egész évben nagyszerűek, így a szörfözés élménye szinte tökéletes. Ez a strand a Csendes-óceán északi partján húzódik Costa Rica Guanacaste tartományában, és a hihetetlen hullámok mellett csodálatos naplementékkel is rendelkezik. De a hullámok elég ok, elég következetesek és mérsékeltek ahhoz, hogy bármilyen szintű szörfösnek megfeleljenek.

Egész évben fennálló hullámok és szélviszonyok vannak, amelyek ideálisak a nagyszerű szörfözési élményhez. Egy másik szempont, ami egyedivé teszi Playa Grandét, az a sebesség, amellyel a dagály érkezik. A strand a legjobb szörfözési élményt dagály idején kínálja, egészen a dagály közepéig.

Ericeira, Portugália

Óceán, Tenger, Strand, Hullámok, Víz, Homok, Part

A kilenc legjobb szörfös strandjának és a magas környezetvédelmi előírásoknak köszönhetően Ericeira 2011-ben Európa első szörfös világrezervátuma lett a maga öt kilométeres partszakaszával, és itt rendezték meg az ASP World Surfing Championship World Tourt.

Emellett egy hagyományos portugál halászfalu, amelynek óvárosa a sziklákon fekszik, és tele van nyüzsgő kávézókkal, üzletekkel és éttermekkel.

Hossegor, Franciaország

Franciaország délnyugati partján, a Landes tartományban található, több kilométernyi gyönyörű tengerparti töréssel és néhány lenyűgöző, Hawaiira emlékeztető profi szintű csővel.

Versenyszintű hullámainak köszönhetően világklasszis szörfösök járnak ide, és minden év szeptemberében a profik Hossegorban versenyeznek a Quicksilver Pro France versenyen.

Gold Coast, Ausztrália

Ausztrália általánosságban véve egy nyaralási paradicsom, különösen a szörfösök számára. Gold Coast Queensland első számú szörfös célpontja.

A legjobb szezon a szörfözésre januártól júliusig tart, bár mérsékelt szubtrópusi éghajlata lehetővé teszi a szörfözés gyakorlását a legtöbb időszakban. A Kirra beach hullámai a leggyorsabbak és leghíresebbek közé tartoznak a világon. Azt mondják, hogy a legjobb idő a hajnalban szörfözni rajta, és a legjobb hónap a február.

Sunset Beach, Oahu, Hawaii

Hawaii, Gyémánt, Fej, Oahu, Kilátás, Óceán, Tengerpart

Honolulu Hawaii szigetcsoport fővárosa, és Oahu szigetének déli partján található. Jól ismert ikonikus félhold alakú strandjairól, ahol a világ minden tájáról érkező szörfösök találkoznak. Számos strandja van könnyebb vagy veszélyesebb hullámokkal.

Az Oahu északi partján található Sunset Beach esete a kezdőknek nem ajánlott óriási téli hullámairól és látványos kilátásáról híres. Itt rendezték meg 1985-ig a Duke Kahanamoku Invitational szörfbajnokságot.

Jeffreys Bay, Dél-Afrika

Az afrikai szörfözés ékköve, és valószínűleg az egyik legjobb hely a világon. Minden évben otthont ad az éves ASP World Tour-versenynek, amely a világ minden tájáról összegyűjti a nézőket és a szörfösöket. A Jeffrey’s Bay a dél-afrikai partvidéknek a Garden Route és a Sunshine Coast között elhelyezkedő öble, ahol az Indiai-óceánról érkező meleg áramlatok keverednek az Atlanti-óceán áramlataival, ami nagyon különleges tengeri feltételeket teremt.

A J.Bay fő szörfözőhelye a Supertubes, amely állandó hullámainak köszönhetően minden júliusban megrendezett Billabong Pro szörfverseny helyszíne. További népszerű helyek, amelyeket a helyiek és a látogatók is szívesen látogatnak 3 méteres hullámaik miatt, a Kitchen Window, a Boneyards, a Phantoms, a Magnatubes és az Albatros.

Ez is érdekelhet >

Legfrissebb hírek >