Home Utazási hírek Görögország május 1-től megszüntette a beutazási korlátozásokat
Szerző: vízpartok / Fotó: Athén (c) pixabay

Görögország május 2-án hivatalosan is feloldja a COVID-19 beutazási korlátozásokat minden utazó számára

– írja a SchengenVisaInfo.com.

A görög egészségügyi minisztérium hivatalosan megerősítette, hogy az ország feloldja a beutazási korlátozásokat minden beutazó utazó számára.

A beutazási szabályok feloldásáról szóló döntést korábban Thanosz Plevrisz görög egészségügyi miniszter jelentette be. Elmondta, hogy május 2-ától kezdve nem vonatkoznak majd a beutazási szabályok a beutazókra.

Május 2-tól minden utazó, függetlenül a származási országtól, mentesül az alól, hogy érkezéskor érvényes oltási, gyógyulási vagy negatív tesztet mutasson be.

Továbbá a belföldi COVID-19 korlátozások is megszűnnek. Ez azt jelenti, hogy az utazóknak engedélyezik a belépést bárokba, kávézókba, éttermekbe és egyéb rendezvényekre anélkül, hogy érvényes COVID-19 igazolással kellene rendelkezniük.

Görögország a belépési szabályok feloldásáról szóló döntését a nyári szezon küszöbén hozta meg. Megjegyezték azonban, hogy

szeptember végére ismét bevezethetik a belépési korlátozásokat.

A fent említetteken kívül Görögország már feloldotta az utasnyilvántartási űrlap kitöltésére vonatkozó követelményt. Március 15. óta minden utazónak, függetlenül a származási országtól, engedélyezték a belépést Görögországba, még akkor is, ha nem rendelkezik ezzel a nyomtatvánnyal.

Kövess minket!