VÍZPARTOK Hírek a forrástól a tengerig

A világ 10 legszebb fehér strandja

2022. április 28.

Szerző: vízpartok / Címlapfotó: Zakynthos (c) pixabay

Tökéletes cépontok.
hetedhetshop.hu

1. Rajska Plaza Paradise Beach, Horvátország

1280px-20140505_Rab_Lopar_Rajska_plaža.jpg (1280×853)Rab-sziget legszebb és legnépszerűbb strandja. Lopar Horvátország legjobb homokos strandjaival büszkélkedhet, köztük a legnagyobb, a másfél kilométer hosszú Paradise Beach évek óta a nyáron megtartott homokszobor fesztivál színhelye. (c) wikipedia/Isiwal

A homokos strandok ritkák Horvátországban, mivel a horvát Adriai-tenger partvidékét többnyire kavicsos strandok szegélyezik. Rab szigete viszont igazi homokos strandjairól, például a Rajska Plazáról ismert. A finom fehér homok itt több száz méteren keresztül sekélyen vezet a vízbe. Különböző sportolási lehetőségek, például strandröplabda és tenisz szórakoztatják a látogatókat, míg a higiéniai létesítmények és egy nagy bisztró rengeteg kényelmet biztosítanak.

Ha a strand nyüzsgésétől és a nyüzsgéstől távol eső nyugalomra vágyik, a nyaralóknak azt ajánljuk, hogy ússzanak el a part menti kis fürdőszigetre.

2. Navagio-öböl, Görögország

Cove, Beach, Navagio-Öböl, Rock, Hajótörés, Tenger(c) pixabay

Lenyűgöző, kopár és lélegzetelállító a Navagio-öböl a görögországi Zakynthos szigetén, egy sziklaszirt lábánál. Az öböl közepén egy hajóroncs fekszik a fehér homokban, és a tengerparti idillnek valami egészen titokzatosat kölcsönöz.

Mindenesetre ez a strand, amelyet akár 200 m magas sziklák is kereteznek, fantasztikus fotómotívum. Ha egy rövid túrát szeretne tenni a sziklákon, ne felejtse el a sportcipőjét.

3. Elafonissi strand, Kréta

Strand, Kék, Tengerpart, Sziget, Lagúna, Tájkép(c) pixabay

A krétai álomszerű Elafonissi strandra az utazók legkönnyebben hajóval juthatnak el. A nyaralók a kis sziget délnyugati csücskénél található kiterjedt strandot egy átlagosan 300 m széles homokpadon keresztül érhetik el.

A strand különlegessége a rózsaszín kagylóhéjak. Szörfösök kedvelt célpontja.

A bokáig érő lagúna és a finom fehér homok tökéletes a gyermekes családok és mindazok számára, akik a karibi hangulatra vágynak, de nem akarnak olyan messzire repülni. Aki egy kicsit nagyobb nyugalomra és csendre vágyik, az csak délután 4 óra körül jöjjön, amikor a strand már kiürül a turisták fellegváraitól való hosszú utazás miatt.

Elafonissi gyönyörű lagúnáitól mindössze 6 km-re található a Panagia Chryssoskalitissa kolostor, Kréta egyik legfontosabb vallási műemléke.

4. Cala Goloritzè, Szardínia

Cala Goloritze, Tenger, Szardínia, Olaszország(c) pixabay

Bizarr sziklaalakzatok veszik körül az olaszországi Szardínia szigetén található Cala Goloritzè strandját. Az Orosei öböl déli végén található kis öböl minden látogatót elvarázsol a 100 m magas mészkőszikla-tűvel, az Aguglia a Tramontana-sziklával, amelyet egy meredek ösvényen gyalog vagy csónakkal lehet megközelíteni.

Homok helyett a nyaralók fehér kavicsokon sétálnak a tiszta vízbe, amely a víz alatti világával ideális a búvárkodáshoz.

5. Plage de Palombaggia, Franciaország

(c) wikipedia/Jplm

Zöld fenyőerdők, vörös sziklák és kék víz – fantasztikus színek fogadják a nyaralókat a fehér Plage de Palombaggián, Korzika mediterrán szigetén. Már a kis falvakon keresztül történő megközelítés is idilli. A helyi parkolóból csak egy rövid séta a strand, ahol több strandbár is található.

Szélcsendes napokon javasoljuk, hogy béreljen egy pedálos csónakot vagy egy stand-up paddling boardot a gyönyörű táj felfedezéséhez.

6. Amrum sziget, Németország

Amrum, Strand, Térd Homok, Strand Szék, Homokos Part(c) pixabay

A Kniepsand, amely az észak-fríziai Amrun sziget hatalmas strandját alkotja, egykor homokpad volt, amely az évek során eliszaposodott. Ma a 10 km2-es homokos terület a sziget jó felét teszi ki.

A látogatók finom rákos tekercseket vásárolhatnak a strandon. A pihenéshez és a nudista zónákhoz strandfotelek is rendelkezésre állnak. Különleges látványosságot jelentenek az úszógumiból készült faépítmények, amelyek nemcsak kalandjátéktérként szolgálnak, hanem szép fotómotívumként is szolgálnak.

7. Kaputas, Törökország

Antalya, Szemöldök, Kaputas Strand, Strand, Kaputas(c) pixabay

Kaputas fehér természetes strandja egy kis öbölben rejtőzik Délnyugat-Törökországban, Kaş és Kalkan között. Egy parkolóból lépcsőn ereszkedik le a strandra.

Mivel Kaputason nincsenek éttermek és bárok, a hely népszerű azok körében, akik csendes tengerparti nyaralásra vágynak.

8. Mae Nam Beach, Thaiföld

Szamui, Koh Samui, Bangrak, Chaweng, Choeng Mon, Strand(c) pixabay

Koh Samui népszerű üdülőszigetének északi részén, az öböl mentén végtelennek tűnő, keskeny, pálmafákkal szegélyezett strand húzódik.

Mae Nam tengerparadicsomát a parti úton keresztül lehet a legkönnyebben megközelíteni tuk-tukkal, robogóval vagy mini taxival. A függőágyak és a strandbárok teszik tökéletessé az idillt a Thai-öbölben.

9. Camps Bay Beach, Dél-Afrika

Fokváros, Tenger, Óceán, Strand, Hegyek(c) pixabay

Egy hegy lábánál fekszik Camps Bay álomstrandja Fokváros metropoliszában. A fehér tengerparttal párhuzamosan egy sétány húzódik, számos étteremmel, bárral és előkelő szállodával.

Az Atlanti-óceán hullámai Camps Bayben hűsölést nyújtanak az utazóknak, de a víz túl hideg a hosszabb úszáshoz.

10. Frenchman’s Cove, Jamaica

(c) wikipedia/nigel burgher

A Port Antonio közelében található Frenchman’s Cove Jamaika legszebb strandja, és a Karib-tenger egyik legjobb strandja.

Nagyrészt érintetlen, és egy folyó torkolatánál fekszik a dzsungel közepén. A strand mindent kínál, amire a nyaralóknak szükségük van a karibi érzéshez: pálmafák, fehér homok, függőágyak és hinták. Az exkluzivitásnak azonban ára van, mert a strandlátogatás néhány dollárba kerül.

Ez is érdekelhet >

Legfrissebb hírek >