Április 29-től indul a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán

2022. április 26.

Szerző: MTI / Fotó: MTI/Mohai Balázs

Újraindul a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán a Nemzeti Színház és a Margitsziget között.
hetedhetshop.hu

Április 29-től indul a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MAHART együttműködésében a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán.

A budapesti körjáraton keddtől péntekig a BKK havi vagy annál hosszabb érvényességű bérletével is lehet utazni.

A BKK hajója a Dunán a Vigadó téri hajóállomás közelében 2022. április 16-án. MTI/Máthé Zoltán

A menetrend szerinti hajójárat április 29-től, péntektől a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik, és a Vigadó tér-Akadémia-Margitsziget (Sportuszoda)-Batthyány tér-Vigadó tér kikötőkben köt ki.

A hajójárat keddtől vasárnapig minden nap 12 órától 20 óráig kétóránként indul, az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

A hajókra április 29-től, keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni. Azonban mivel a budapesti körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe.

Szombaton és vasárnap mindenkinek, illetve hétköznapokon a bérlettel nem rendelkezőknek 1500 forintos napijegyet kell váltani – a Vigadó téri hajóállomáson vagy a többi kikötőben a hajón -, amely az érvényesség napján korlátlan számú utazásra jogosít.

A hajókon a 7 évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak.

hetedhetshop.hu

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek