Home Utazási hírek Karintia legszebb panorámájú vára új funkciót kap
Szerző: ORF/Vízpartok / Címlapfotó: Faakersee és Finkenstein-vár (c) Region Villach Tourismus GmbH/Lois Lammerhuber

A Finkenstein vár romjait jelenleg felújítják. Új tulajdonosa, a felső-ausztriai Thomas Seitlinger több millió eurót fektet be.

Region Villach Tourismus GmbH/Josef Fischer

A Faakersee fölé magasodó Finkenstein vár romjai fölött jelenleg csak egy dolog magasodik, egy daru. Annak jeleként, hogy nagyszerű dolgok történnek odalent. Hetek óta több száz köbméter betont emeltek be a várromok arénájába a daru segítségével, nyaktörő sebességgel, hogy a lelátók, a lépcsők és a színpad készen álljon. Az amerikai énekesnő, Gloria Gaynor a tervek szerint július 1-jén lép fel itt 1200 néző előtt.

Region Villach Tourismus GmbH/Adrian Hipp

A várat először 880 évvel ezelőtt említik egy oklevélben, amikor a karintiai hercegek tulajdonában volt. Ma Thomas Seitlingeré:

„Egyrészt vérzik a szívem, amikor látom, hogy a kastélyból ismét romot csináltunk, de mielőtt jobb lenne, rosszabbnak kell lennie. Jelenleg ez egy nagy építkezés, de erre azért volt szükség, mert már nem működött minden technológia, legyen szó csatornázásról, vízről vagy áramról. Ehhez mindent ki kell ásni.”

Region Villach Tourismus GmbH/Adrian Hipp

Thomas Seitlinger több millió eurót fektet a felújításba. Ősszel egy akadálymentes panorámaliftet is építenek.

A következő két évben folytatódik az építkezés. Az építési munkálatok csak a tervezett játékok és a vendéglátóhelyek megnyitása miatt szakadnak meg. Seitlinger tervei szerint a rendezvénycsarnokot is teljesen áttervezik, hogy rossz időjárás esetén időben át lehessen költöztet.

Kövess minket!