Új járatokkal elkezdődött a balatoni hajózási szezon

2022. április 16.

Szerző: vízpartok / Fotó: A Szent Miklós hajó indulás után Balatonfüreden a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) 176. hajózási szezonjának első napján, 2022. április 16-án. MTI/Varga György

Közvetlen járatok indulnak a balatoni nagyvárosok között.
hetedhetshop.hu

Nagyszombaton elindult a 176. balatoni hajózási szezon, amelyben a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) egyebek közt új menetrenddel és májustól bevezetésre kerülő online jegyvásárlási lehetőséggel várja az utasait.

Tavaly a kompokon 1,82 millió, a személyhajókon 650 ezer ember utazott. Idén eddig már bíznak sikerült felülmúlni a tavalyi évet is: az első negyedévben 23 százalékkal nőtt a kompon szállított utasok száma az elmúlt évhez képest.

A flottafejlesztésnek köszönhetően idén már egységes arculatú és komfortfokozatú hajók szállítják az utasokat: két új komppal és két új katamaránnal bővül a flotta. Ha a Balaton vízállása lehetővé teszi a vízeresztést a Sión, egy komp és egy katamarán már május közepén megérkezhet, és nyáron munkába állhat.

Folytatódik a meglévő hajók felújítása, egyebek közt környezetvédelmi korszerűsítésekkel, és a háttrében már zajlik a személyhajó- és kompkikötők felújításának tervezése.

Változik a menetrend a Bahart személyszállító hajóin. A főszezonban napi 9, pénteken és hétvégén pedig napi 10 hajójárat közlekedik Siófok és az északi parti célállomások között.

Újdonság, hogy Balatonfüred és Balatonföldvár között közvetlen járatok közlekednek majd, és a hajók megállnak a tihanyi kompkikötőnél is. Május közepétől a keleti medencében a megszokott Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonal helyett közvetlen járatok indulnak Siófok-Balatonfüred, valamint Siófok-Tihany között is.

Augusztusban a korábbi heti 2 helyett heti 3 bulihajó-járat indul a legtöbb kikötőkből, és bővül a gyerekeknek szóló Varázshajó választék is.

Májustól beindul az online jegyvásárlási lehetőség. Az alsósoknak ingyenes utazást biztosító Kaja program már tavasztól beindul, és lesz Bahart márkás balatoni kézműves sör.


Újra kaphatóak a MÁV balatoni napijegyei

Április 15-től újra lehet utazni a Balatonnál azokkal a napijegyekkel, amelyek nemcsak vonaton, hanem buszon is érvényesek.

A Balaton24 és a Balaton72 korlátlan számú utazásra jogosít a Balaton körül. Ezek a konstrukciók kedvező ajánlatot nyújtanak a már a Balatonnál tartózkodóknak a tó partján elérhető turisztikai látványosságok felkeresésére is.

Idén a Balaton24 Duo és a Balaton72 Duo már nem elérhető. A megújult Balaton24 és Balaton72 azonban érvényes a Volánbusznak a tó keleti partján közlekedő járataira is. Így a termékekkel körbe lehet utazni a Balatont, valamint el lehet jutni turisztikailag népszerű, vasúttal ki nem szolgált településekre is, például Tihanyba.

 A Balaton24 és a Balaton72 április 15-étől november 1-jéig minden napra megváltható.

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek