VÍZPARTOK Hírek a forrástól a tengerig

Tengerparti álomesküvő: 2000 eurót kapnak, akik Lazióban mondják ki a boldogító igent

2022. március 10.

Szerző: MTI / Fotó: Sperlonga (c) pixabay

A dombtetőkön álló középkori városok és a Circeo Nemzeti Park homokos-dűnés tengerpartja is várja a jegyeseket.
hetedhetshop.hu

Akár Rómában, akár Lazio egy kastélyában vagy a Tirrén-tenger partján tartják az esküvőt, a tartomány 2000 eurót fizet a pároknak, hogy megmentse az esküvőszervezési szektort a világjárvány következményeitől.

Az In Lazio with Love (Lazióban, szeretettel) elnevezésű akcióban olaszok és külföldiek is részt vehetnek, akik egyházi vagy polgári szertartáson keltek vagy kelnek egybe a tartományban idén január 1. és december 31. között – írta a The Guardian online kiadása.

A pároknak az összeget kérelmezniük kell úgy, hogy hétfőtől kezdve benyújtanak legfeljebb öt számlát. Ha a kérést elfogadják, akkor visszakapnak 2000 eurót abból a pénzből, amelyet Lazióban költöttek esküvői szolgáltatásokra, köztük rendezvényszervezésre, ruhára, helyszínre, vendéglátásra, virágra, autóbérlésre és fotózásra.

Lazio összesen 10 millió eurót tett félre a kezdeményezésre. A kérelmeket 2023. január végéig lehet benyújtani, vagy addig, amíg a keret ki nem merül.

„Nagyon megsínylette a szektor a gazdasági válságot, ezért van szüksége a támogatásra” – mondta el Nicola Zingaretti tartományi elnök.

A pandémia kezdete óta kilencezer esküvőt tartottak Lazióban, 2019-ben 15 ezret.

A tartomány bővelkedik esküvői helyszínekben, az olasz főváros mellett a dombtetőkön álló középkori városok és a Circeo Nemzeti Park homokos-dűnés tengerpartja is várja a jegyeseket.

A tartomány leghíresebb lakodalmainak egyikét 2006-ban tartották, amikor – az azóta elvált – Tom Cruise és Katie Holmes amerikai filmszínészek keltek egybe az braccianói Orsini-Odescalchi-kastélyban.

Ez is érdekelhet >

Legfrissebb hírek >