Home Utazási hírek Balatonfenyvesi kisvasút: Új állomásépületeket adtak át
Szerző: MTI / Fotó: Mk 48-as dízelmozdony által továbbított szerelvény halad az új vasúti pályán Balatonfenyves és Imremajor között 2021. július 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

2016-ban nyújtottak be pályázatot, hogy a Nagybereken áthaladó kisvasúton ismét el lehessen jutni a Balaton-partról a mindössze 5-6 kilométerre lévő Csisztapuszta gyógyfürdőbe.

A MÁV tavaly 2,1 milliárd forintból felújította az érintett 8 kilométeren a vasútvonalat, az önkormányzatok pedig 650 millió forintos forrásból három létesítményeket építettek:

  • A kisvasút balatonfenyvesi központi indítóállomásának épületét teljesen átépítették.
  • Az imremajori megállónál egy új, szilárd falazatú esőbeálló épült, a megálló mellett parkolót alakítottak ki mozgáskorlátozottak számára, a peronvilágításhoz napelemes világítótesteket telepítettek.
  • Csisztafürdő állomáson új épületet emeltek, amely szervesen kapcsolódik a kerékpáros túraútvonalakhoz, és összeköti a Berek Látogatóközponttal.

A Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút turisztikai jelentőségű, Imremajor és Csisztafürdő közötti mintegy 8 kilométeres pályaszakaszán 2002 óta szünetelt a forgalom, majd az újjáépítés után 2021. július 1-jén indult újra a közlekedés.

Kövess minket!