Home Utazási hírek Görögország másfél hónappal korábban nyitja meg a nyári szezont

Márciustól Görögország hivatalosan is megnyitja kapuit a nemzetközi turisták előtt – közölte Vaszilisz Kikilíasz idegenforgalmi miniszter

A koronavírus és új törzseinek, különösen az omikron változatának gyors terjedése ellenére Görögországnak sikerült nagyszámú nemzetközi utazót fogadnia – írja a SchengenVisaInfo.com.

Ezzel kapcsolatban Kikilias elmondta, hogy nagyon lényeges volt, ahogyan az ország kezelte a koronavírus helyzetet.

„Míg az összes többi mediterrán ország 2020-ban zárva volt, mi kinyitottunk. Tavaly, amikor mindenki azt hitte, hogy a turizmusból származó bevételeink 5-6 milliárd euró lesz, elérte a 10,5-11 milliárd eurót. Ez hatalmas hozzájárulás a görög gazdasághoz és kereskedelemhez” – mutatott rá a miniszter.

A közelmúltban Kikiliasz hangsúlyozta, hogy az Idegenforgalmi Minisztérium és a turisztikai szektor szakembereinek az a célja, hogy az idén a görög turizmus teljesítménye elérje a járvány előtti szintet.

Ennek érdekében április közepe helyett március 1-én indul a turisztikai szezon.

„Az első tengerjáró hajó már elindult Thesszalonikibe és Voloszba. 765 tengerjáró körutazást terveznek a hajótársaságok az idén Görögországban, ezek 55 százaléka kiköt Pireuszban, Szalonikiben, Heraklionban és a görög szigeteken” – mutatott rá a miniszter.

Emellett az utazásszervezők, valamint a légitársaságok 30-50 százalékos bővülést terveznek a foglalásokban, a légi járatok kapacitásában.

„Tavaly 1,5 millió utasunk jött Görögországba, idén 3 milliót tervezünk” – mutatott rá rodoszi látogatása során a német utazási óriásvállalat, a TUI vezérigazgatója.

A Görög Turisztikai Szövetség (SETE) kutatása szerint 2019-ben, a koronavírus-járvány előtt a Németországból, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból érkező turisták költöttek a legtöbbet Görögországban.

A görög hatóságok szerint az ország gazdaságában minden negyedik euró közvetve vagy közvetlenül a turizmusból származik, és a görög családokhoz áramlik a kis- és középvállalkozásokban.

Kövess minket!