Home Úti cél A nagykanizsai Csónakázó-tó ősszel a legszebb
Szerző: vízpartok / Fotó: Vadkacsa (tőkés réce, Anas platyrhynchos) repül a nagykanizsai Csónakázó-tó felett 2021. október 19-én. MTI/Varga György

A nagykanizsai Csónakázó-tónál áll a teljesen felújított 43 méter magas kilátószintű torony. 

Csónakázó-tónál álló kilátó a város és környéke modernkori történelmének egyik legfőbb szimbóluma. A kivételes természeti környezet mellett az olajbányászati múltat is megjeleníti, de mutatja Nagykanizsa és a térség, Murafölde megújulását is.

A nagykanizsai kilátót 1971-ben állították fel a kanizsai Csónakázó-tó keleti felén, majd egy nagy felújítás után 2018-ban újra átadták. Népszerű látványosság a helyiek és a turisták körében egyaránt.

A ma 100 tonna súlyú, 48 méter magas két szintes kilátó eredetileg egy olajfúrótorony volt, amit a Dunántúli Kőolajipari Gépgyár selejtezett le. Ezután a Csónakázó-tó keleti felén állították fel, és vált a város látványosságává. A tetejére jelenleg 230 lépcső visz fel, ahonnan remek kilátás nyílik a környékre.

A zalai kőolajbányászatnak is emléket állító létesítményt éjszaka LED-sorokkal és reflektorokkal világítják meg, elektronikai védelmi rendszerrel és intelligens beléptetőkapuval is felszerelték.

Kövess minket!