Home Utazási hírek Téli menetrend: Új célállomások a bécsi repülőtérről
Szerző: vízpartok / Fotó: Flughafen Wien (c) WH Digital GmbH

2021. évi téli menetrend: Új célállomások és a járatsűrűség növekedése a Bécsi Repülőtéren – a 2019 évi válság előtti szinthez képest közel 90%-ra emelkedik a célállomások kínálata.

2021. október 31-én, vasárnap lép életbe a téli menetrend a Bécsi Repülőtéren. Az új célállomások és a járatsűrűség növelése mellett egyes légitársaságok olyan járatokat is újra kínálnak, amelyeket a koronavírus-járvány miatt felfüggesztettek: az Austrian Airlines új járatot indít a mexikói Cancúnba, valamint a maldív-szigeteki Maléval és az indiaióceáni Mauritiusszal együtt három napsütéses, távolsági célállomást kínál a hideg évszakból való meneküléshez. A Wizz Air és a Ryanair összesen 13 célállomással bővíti Bécsből induló járathálózatát. Bécsből indít ismét járatokat az Aegean, az Air Cairo, a Corendon Airlines, a Jet2.com, a Pegasus Airlines, a Sunexpress, a Transavia France és a Volotea légitársaság. Télen Bécsből Torontó az Air Canadával, Addis-Abeba az Ethiopian Airlines-szal, Abu Dhabi az Etihaddal és Dzsidda a SAUDIA-val ugyancsak elérhető. A 2021-es téli menetrendben szereplő 150 célállomással a Bécsi Repülőtér már a válság előtti kínálat csaknem 90%-át lefedi (2019-ben 172).

„A téli menetrend óvatosan optimista: bővül a Bécsből induló úti célok kínálata. Ezen a télen a válság előtt elérhető úti célok mintegy 90%-a ismét közvetlenül elérhető, beleértve olyan új úti célokat is, mint Cancún, Abu Dhabi, Akaba, Banja Luka és a finnországi Lappeenranta. A légitársaságok tervei és bejelentései reményt adnak nekünk 2022-re is: az utasszámok jelentős visszaállására számítunk a következő nyári menetrend 2022 tavaszán történő indulásával”

– mondta Julian Jäger, a Flughafen Wien AG igazgatótanácsának tagja.

Az úti célok kínálata közel a válság előtti szintre áll vissza

Jelenleg 150 célállomásra indulnak közvetlen járatok Bécsből, ami azt jelenti, hogy a Bécsi Repülőtér már a válság előtti kínálat közel 90%-át lefedi. Összehasonlításul: a 2019-es téli menetrendben 172 célállomás szerepelt. A mexikói Cancúnnal összesen 7 transzatlanti célállomás érhető el, Európán belül pedig 84 nyugat-európai és 41 kelet-európai célállomással összesen 125 célállomás kiszolgálására nyílik lehetőség. Ez is hangsúlyozza, hogy a Bécsi Repülőtér fontos csomóponti funkciót tölt be Európa szívében.

Az Austrian Airlines 2006 óta először repül újra Cancúnba

Október végére három népszerű távolsági célállomás lesz elérhető az osztrák légitársasággal: 15 év szünet után újra indulnak járatok a mexikói Cancúnba, és az előző télhez hasonlóan a Maldív-szigetekre, valamint az Indiai-óceánon fekvő Mauritiusra is. A kanadai Montrealba és az amerikai Chicagóba, New Yorkba és Washingtonba irányuló távolsági járatok egész évben elérhetőek az utasok számára.

A Wizz Air számos régi úti célt és négy újat is felvesz a járathálózatba

Az év fordulóján Marrákes (MA), Ammán (JO), Akaba (JO) és Sharm-el-Sheikh (EG) is bekerül a Wizz Air Bécsből induló repülési programjába. Ezen túlmenően a légitársaság a téli menetrendben ismét kiszolgálja az Eindhoven (NL), Harkiv (UA), Kutaiszi (GE) és Las Palmas (ES) járatokat. Növelni fogják a Tel-Avivba (IL), Kölnbe (DE), Bariba (IT), Tenerifére (ES), Tuzlába (BA) és Várnába (BG) irányuló, meglévő járatsűrűséget.

A Ryanair kilenc új célállomást szolgál ki, és növeli a meglévő járatsűrűséget

Marseille (FR), Gdansk (PL), Agadir (MA), Lappeenranta (FI), Pisa (IT), Banja Luka (BA), Kosice (SK), Zaragoza (ES) és Amman (JO) lesznek a Ryanair új járatai, a járatsűrűség pedig Stockholm (SE), Brüsszel (BE), Bologna és Nápoly (IT), Kijev (UA), Riga (LV), Tenerife (ES) és Billund (DK) irányában nő.

Számos légitársaság indít ismét Bécsből járatokat

Októbertől az Air Serbia ismét repül Kraljevóba (RS), a Transavia France Párizs-Orlyra (FR), novembertől a Volotea ismét indul Nantes-ba (FR), a Jet2.com pedig néhány karácsonyi járatot kínál Manchesterből, Birminghamből, Newcastle-ből és Leeds Bradfordból (GB) Bécsbe. Ezen kívül a Pegasus Airlines Ankarába (TR), a Rossiya for Aeroflot Szentpétervárra (RU), az Air Cairo Hurghadába (EG) és a Corendon Airlines Hurghadába (EG), Izmirbe és Antalyába (TR) repül a tél folyamán. A Sunexpress ugyancsak növeli a meglévő járatainak számát Antalyába (TR), a British Airways és az Air France pedig akár napi háromszorosára növeli a London-Heathrow (GB), illetve a Párizs-CDG (FR) járatokat.

Télen is képviseltetik magukat Bécsben: Air Canada, Ethiopian Airlines, Etihad és SAUDIA

2021 nyarától az Etihad Airways újként képviselteti magát a Bécsi Repülőtéren, és a téli hónapokban az Abu Dhabi (AE) és Bécs közötti járatokat is kiszolgálja. Az Air Canada ismét egész évben repül Torontóba (CA), és a SAUDIA Dzsiddába (SA) irányuló járata is megmarad a tél folyamán. Az Ethiopian Airlines még növeli is a Bécs és Addisz-Abeba (ET) közötti járatainak sűrűségét.

Kövess minket!