Home Strand Dunakanyar: Eltűnik a kisoroszi Szigetcsúcs vadromantikája
Szerző: vízpartok / Fotó: MTI/Mohai Balázs

Ksioroszi önkormányzatának közleménye szerint 2021. szeptember 6-án, hétfőn az Önkormányzat átadja a területet a kivitelezőnek. Ettől a naptól kezdve a terület építési területnek minősül, ahová illetékteleneknek belépni tilos.

Az érintett terület a Papgödör utca vonalától a sziget felső részéig terjed.

A lakosságot és a táborozókat arra kérik, hogy a területet a munka ideje alatt ne látogassák, a testi épségüket ne veszélyeztessék.

370 millió forintból fejlesztik a részben Natura 2000-es területen fekvő Kisoroszi Szigetcsúcsot. A tervek között szerepel többek között az utak leaszfaltozása, de az illemhelyek számának növelése. Az ártéri ligeterdőben csatornáznak, mobil kabinokat és büfés bódékat is építenek. A természetet féltők tiltakoznak, sokan a terület nomád jellegének elvesztésétől félnek, míg a helyiek megosztottak az ügyben. 


Frissítés: Nagy István agrárminiszter lépéseket tett a Szentendrei-sziget csúcsán elindult beruházás leállítása érdekében, és utasítást adott annak az adminisztratív hibának a kijavítására, amely miatt a beruházás megkezdődhetett. A rendeletmódosítással a miniszter szerint a kisoroszi Szigetcsúcs természetvédelmi státusza jogilag egyértelműen megalapozottá válik.

Kövess minket!