Home Nyaralóhelyek Videokamerák figyelik Szardínia „rózsaszín” strandját
Szerző: vízpartok / Fotó: Budelli sziget, rózsaszín strand (c) wikipedia/trevis lu

Egy elektronikus szem vigyázza a szardíniai La Maddalena szigetcsoporthoz tartozó Budelli-sziget rózsaszínű strandját. A Budelli-szigethez tartozó nemzeti park igazgatósága a WWF környezetvédelmi szervezettel együttműködve úgy döntött, hogy a strand folyamatos megfigyelését lehetővé tevő videómegfigyelő rendszert telepít.

A mintegy 195 000 euróba kerülő projektet a park vezetősége már jóváhagyta . A videokamerák használata egybeesik a sziget túraútvonalainak helyreállításával, amely egyre inkább a fenntartható turizmusra összpontosít.

A kis mediterrán sziget, Budelli gyakran kerül a címlapokra. A turisták tömegei az elmúlt években lopkodták a rózsaszín homokot. Emiatt Budellit lezárták a fürdőzők elől.

A Michelangelo Antonioni „Vörös sivatag” című filmjében megörökített rózsaszín homok jellegzetes színét apró kagylószemcsék adják.

La Maddalena nem túl sűrűn lakott, gyönyörű partszakaszai mellett római romok és erődök is a látványosságai közé tartoznak. Szigetcsoportnak nevezik, mivel több egymáshoz kapcsolódó, apró szigetből áll. Nevezetesebb helyeit 1-2 nap alatt bejárhatjuk. A szálláslehetőségek a sziget méreteinél fogva is korlátozottak, de néhány hotel és két kemping, valamint kisebb vendéglők is várják a nyaralókat.

 

Kövess minket!