Duna: Megnyitott a római-parti szabadstrand

2021. augusztus 5.

Szerző: vízpartok / Fotó: Római part, 1958 (c) /fortepan/Chuckyeager tumblr

A Római-parti Plázs belépőjegy nélkül látogatható, fürdőzésre alkalmas partszakasz.

A kijelölt fürdőhelyeket a vízminőség romlása miatt 1973-ban megszüntették, a főváros területén a fürdést betiltották, idén azonban – csaknem fél évszázad után – ismét szabad a strandolás a Római-parton.

A folyamatos vízminőség-vizsgálat eredményei szerin kiváló minőségű a természetes fürdővíz, ezért az óbuda-békásmegyeri önkormányzat a Duna budapesti szakaszán, a Római-parton július 30-ától üzemelteti a kijelölt fürdőhelyet.

Az önkormányzat korábbra tervezte a nyitást, azonban azt el kellett halasztani a heves esőzések és a Duna vízszintjének jelentős emelkedése miatt.

A Római-parti Plázs belépőjegy nélkül látogatható, fürdőzésre alkalmas partszakasz, ahol a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztályának határozata szerint augusztus 22-éig tart a fürdési idény. A kijelölt területen csak a szigorú biztonsági előírásokat betartva szabad fürdeni, és csak a 120 centiméteres vízmélységet jelző bójasoron belül.

Az Óbuda-Pénzügyőr SE sporttelep a vendégeknek ingyen ivóvizet, mosdót, pelenkázót, zuhanyzót és napágyakat, azaz a teljes infrastrukturális hátteret biztosítja. A területen – a fürdőhely nyitvatartási idejében – 11 és 19 óra között vízimentő-szolgálat működik, valamint gondnokot/fövenyőrt is alkalmaz az egyesület.

A Római-parti Plázs területén éjszakai őrség is működik majd 22 órától reggel 8 óráig.

Kövess minket!

Ez is érdekelhet…

Legfrissebb hírek…