VÍZPARTOK Hírek a forrástól a tengerig

Álom Part: Megújult a Tisza-tó egyik legszebb strandja

2021. július 15.

Szerző: vízpartok / Fotó: A felújított dinnyésháti strand- és csónakkikötő Tiszanána Dinnyéshát településrészén az átadás napján, 2021. július 13-án. MTI/Komka Péter

A Tiszanánához tartozó Dinnyéshát strand- és csónakkikötő fejlesztésével megújult a Tisza-tó egyik legszebb helye és ma már remek kikapcsolódási és feltöltődési lehetőséget biztosít nemcsak Tiszanána lakosainak, de a környékről vagy a még távolabbról érkezőknek egyaránt.
hetedhetshop.hu

A kikötőfejlesztés nyomán Tiszanána a tó egyik legjelentősebb kikötőjévé vált és az alapinfrastruktúra megújulásával jelentős mértékben megnőtt a befogadható hajók száma. Az iszap eltávolításával javult a strand élvezhetősége és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség minősítése szerint is a Tisza tó öt szabadvizű strandja – köztük Tiszanána is – a kiváló minősítést kapta.

A felújított dinnyésháti strand- és csónakkikötõ Tiszanána Dinnyéshát településrészén az átadás napján, 2021. július 13-án. MTI/Komka Péter

A településhez tartozik a Tisza mellett fekvő üdülőterület, Dinnyéshát. Csónakkikötője a Tisza-tó egyik legszebb létesítménye, mivel közvetlenül a folyó fő medre mellett, de attól kis csatornákkal elválasztva található, több száz vízi jármű befogadására alkalmas.  

A kikötő közelében szabad vizű strand található, ahol új recepciós és szolgáltató épület létesült, valamint megújultak a sétautak, gyaloghidak is. Elkészült egy kis tájba illő kilátó, amelyről be lehet látni a kikötőt, a strandot és az élő Tiszát.

Az Álom Part Dinnyéshát a Tisza-tó körüli strandok legfiatalabbika, a Tiszanánától mintegy 5 km-re található üdülőterületen, csendes környezetben. A hely szépségét az élő és holt Tisza találkozása és a kis szigetek, félszigetek váltakozása adja. Az egyik apró szigetre egy kézzel húzható átkelő-komp viszi át az érdeklődőket.

 

Ez is érdekelhet >

Legfrissebb hírek >