Home Úti cél Bécsi nyár természetes vízpartokon
Szerző: vizpartok / Fotó: © MA 49/Fürthner

Duna-sziget, CopaBeach, Öreg-Duna: Csak néhány az osztrák főváros természetes strandjai közül, melyek az egész családot várják egy meleg nyári napon, ingyenes kikapcsolódásra. 

Bécs tulajdonképpen egy víziváros, hiszen területének öt százalékát vízfelület borítja. A bécsi vizek minősége kifogástalan és hogy ez így is maradjon, folyamatosan ellenőrzik. Összesen mintegy 60 km-es partszakasz áll a fürdeni vágyók rendelkezésére.

A fürdésre kijelölt partokon vannak árnyas fák, napozásra használható stégek, mosdóhelyiségek és sok helyen kutyás strand is, mindez pedig ingyen igénybevehető.

A legnagyobb fürdősáv a maga 42 kilométeres hosszával az Új-Dunánál található. Itt helyezkedik el a 70-es években az árvíz ellen létrehozott mesterséges Duna-sziget is, ami népszerű célpontja a kikapcsolódni, fürdeni, mozogni vágyó bécsieknek. Tengerparti hangulatot áraszt a szemben lévő CopaBeach, ahol nem messze a belvárostól, sokszínű kulináris és sportkínálat mellett lehet élvezni a vizet és a napsütést. Különösen családosoknak ajánlott az Új-Dunán kialakításra került kisebb strand, ami szigetekkel körbevéve védelmet nyújt a legkisebb fürdőzőknek is.

CopaBeach: Viele konsumfreie Bereiche, Sandstrand, Grünflächen und Sportangebote für Jung und Alt

CopaBeach @ PID/Christian Fürthner

Akik nyugodtabb élményre vágynak, választhatják az Öreg-Dunán lévő fürdőhelyet is, ami a csendes és különösen tiszta állóvíznek, valamint a rengeteg ülő- és fekvőalkalmatosságnak köszönhetően az egyik legnépszerűbb strand a bécsiek körében. Az Öreg-Duna ág 100 évvel ezelőtt jött létre a Duna szabályozásakor. A bécsiek legnagyobb és legkedveltebb szabadtéri strandja a „Gänsehäufel”, amely egy sziget az Öreg-Dunában, és a Duna-szabályozása idején keletkezett.

A Gänsehäufel máig egy 3.500 fával borított, egyedi fürdőparadicsom.

Im Strandbad Gänsehäufel gibt es ab 2. Mai einen gratis WLAN Bereich

Gänsehäufel @ MA 44

A Donau-Auen Nemzeti Parkban pedig idilli környezetben, eldugott partokon, különleges élővilággal körbevéve lehet hűsölni. Ezen kívül  a város területén található több kisebb tóban is szabad az úszás, ilyen például a „Hirschstetten”, a „Süßenbrunn” és a „Wienerbergteich”.

Kövess minket!