Home Utazási hírek Camino a Garda-tónál: új túra útvonal szőlőskertek és falvak között
Szerző: vízpartok / Fotó: Bardolino (c) flickr/Thomas Kohler

A Cammino del Bardolino mintegy 130 négyzetkilométernyi területet ölel fel Verona tartományban; Bardolino, Affi, Costermano, Cavaion Veronese, Garda és Rivoli Veronese településeken halad át. Az útvonalhoz nem kevesebb mint 60 borászat tartozik, amelyek a Garda-tó partján készült helyi Bardolino DOC borok kóstolására nyitva állnak.

Pálya, Ciklus, Tó, Séta, Víz, Bardolino, Garda

Bardolino (c) pixabay

Az útvonal kisebb, 3 és 21 kilométer közötti szakaszokra oszlik, így mindenki számára elérhetővé válik a terület gyalogos vagy kerékpáros felfedezésének lehetősége.

Az útvonal mentén számos információs tábla található, amelyek nem csak az utat mutatják, hanem alapvető információkat is nyújtanak a környékről.

Ingyenes parkolóhelyeket és piknikezőhelyeket is kialakítottak.

A cél egy olyan terület természeti szépségeinek feltárása, amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak, mivel a turisták inkább a tóparton gyülekeznek, és egyfajta lassú, vidéki és környezetbarát turizmus ösztönzése.

Kiindulópont Bardolino, a Garda-tó egyik híres városa, amely Velencétől mintegy 130 kilométerre nyugatra, Veronától pedig mintegy 25 kilométerre északnyugatra található. Történelmi központját érdemes meglátogatni, a festői kikötőből kiindulva.

Bardolino, Lago Di Garda, Garda, Olaszország, Bor

Bardolino (c) pixabay

A Costabellában található Bormúzeum egy másik ajánlott megálló, amely áttekintést nyújt a terület borászati hagyományairól, és segít jobban értékelni a Camino részét képező 61 borászatban kínált kóstolókat.

További látnivalók: a San Giorgio remeteség a Bardolino mögötti dombokon; a San Vito templom Cortelline falucskában, csodálatos kilátással és olajfák soraival (amelyekből a Garda-tó értékes olívaolaját készítik); a velencei villák, amelyek a Serenissima, a hatalmas Velencei Köztársaság idejéből származó pompás örökséget jelentenek.

 

[leaflet-map address=”Bardolino” zoomcontrol zoom=”12″]

[leaflet-marker iconUrl=”https://vizpartok.hu/wp-content/uploads/2021/06/pin_V_2.png” iconSize=”45,40″ iconAnchor=”15,40″]

 

Kövess minket!