Home Utazási hírek Tiszafüreden átadták a megújult szabadstrandot
Szerző: MTI / Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Átadták a mintegy félmilliárd forint hazai és európai uniós forrásból megújult Tiszafüredi szabadstrandot a „Tisza-tó fővárosában”.

A szabadstrand fejlesztése a két szakaszban történt:

  • Tavaly nyáron a vízfelületen moduláris stégrendszert építettek ki, fitneszpark és multifunkcionális sportpálya létesült.

  • Az idei szezonra többek között új főépület épült vizesblokkokkal, elsősegély helyiséggel és személyzeti öltözőkkel. Továbbá kialakítottak egy strandfoci pályát lelátóval és egy napozó teraszt is.

A tervek szerint június 4-én nyitó családbarát szabadstrand területére a Tiszafüred városkártyával rendelkezők továbbra is térítésmentesen léphetnek be.

Tiszafüreden az elmúlt időszakban többek között új piaccsarnok, korszerű egészségügyi központ létesült, megújult a teljes belváros, új főtér és a Tisza-tó legnagyobb játszótere épült meg.

A Tisza-tó és Tiszafüred 2020-ban Balaton és Mátra-Bükk után a harmadik leglátogatottabb turisztikai térség az országban, hét százalékkal részesedik a belföldi vendégforgalomból.

2020-ban Tiszafüred mellett a Tisza-tónál további hat település strandja újult meg.

 

[leaflet-map address=”Tiszafüred” zoomcontrol zoom=”12″]

[leaflet-marker iconUrl=”https://vizpartok.hu/wp-content/uploads/2021/06/pin_V_2.png” iconSize=”45,40″ iconAnchor=”15,40″]

 

 

 

 

Kövess minket!