Home Utazási hírek Little Island: Megnyitotta kapuit New York futurisztikus úszó parkja
Szerző: vízpartok / Fotók: (c) Michael Grimm

A Little Island, New York új úszó parkja és zöld oázisa a metropolisz szívében, a Hudson River Park területén 2021. május 21-től valósággá vált.

132 vasbeton pillér tartja a víz fölött lebegő, pázsitokkal, virágágyásokkal, kerékpárutakkal, gyalogösvényekkel, dombokkal és piknikezőhelyekkel díszített kis szigetet, amely a szárazföldről két sétánynak köszönhetően könnyen megközelíthető.

A Heatherwick Studio által tervezett projekt 250 millió dollárba került. A 10 évig tartó projekt miatt a támogatók és ellenzők között viták alakultak ki, de most egy új, zöld és csendes tér jött létre, ahol a new yorkiak és a turisták a mindennapi élet forgatagától távol, nyugodtan tölthetik el a pihenés pillanatait.

A Little Island egy zöld tüdő, ahol sétálhatunk, futhatunk, kerékpározhatunk, korcsolyázhatunk, napozhatunk és csodálhatjuk az itt található 100 növény- és fafajta virágzását, de egyben találkozóhely is, ahol (ingyenesen vagy kis díj ellenében) előadásokat, koncerteket, táncokat és gyermekrendezvényeket élvezhetünk a nagy, mintegy 700 férőhelyes szabadtéri amfiteátrumban.

Már 2021 nyara is a szórakozásnak szentelt események teljes tárházát kínálja, és a mágnás Barry Diller gondoskodott arról, hogy az előadások jegyeinek 51%-a ingyenes vagy 30 dollárnál olcsóbb legyen. Emellett az alapítványa a következő 20 évben gondoskodik a Little Island működési költségeiről.

Az úszó sziget látványos kilátást és egyedülálló panorámát kínál a Hudson folyóra és a környező városrészekre,  Manhattanre, a túlparton pedig New Jersey-re: egyszóval egy igazán kiváltságos hely, ahonnan élvezhető New York City összetéveszthetetlen látképe.

 

[leaflet-map address=”little island manhattan” zoomcontrol zoom=”12″]

[leaflet-marker iconUrl=”https://vizpartok.hu/wp-content/uploads/2021/06/pin_V_2.png” iconSize=”45,40″ iconAnchor=”15,40″]

Kövess minket!