Home Nyaralóhelyek A Baleár-szigetek biztonsági csomagot dolgozott ki a nyári vakációra
Szerző: vízpartok / Fotó: Ibiza (c) pixabay

Annak érdekében, hogy a Baleár-szigeteket biztonságos úti célként pozícionálja, a szigetcsoport (Ibiza, Mallorca, Menorca, Formentera, Cabrera) kormánya átfogó „biztonsági csomagot” (Safety Pack) dolgozott ki a nyári szezonra. A cél az, hogy a látogatók és a helyiek naprakész, valós idejű információkat kapjanak a világjárványról, az egészségügyi ellátásról és a biztonságról.

Ennek megfelelően különböző cselekvési útmutatókat hoztak létre, amelyek a turisztika minden területére kiterjednek. Ezek célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben megakadályozzák a Covid-19 terjedését a szigeteken. A dolgozókat rendszeresen gyorstesztekkel vizsgálják.

A kormány az idén nyáron a Baleár-szigetekre érkező turisták számára hazaszállítási vagy tartózkodási helyükre való visszatérési biztosítást, valamint tolmácsszolgálatot és a Covid-19 betegség miatt meghosszabbított tartózkodásért járó kártérítést biztosít.

A költségeket a Baleár-szigeteki Turisztikai Stratégiai Ügynökség (AETIB) viseli. A szezon során karanténhoteleket állítanak fel.

Emellett a kormány Safe Beach néven mobilalkalmazást indít, amely valós időben figyeli a strandok foglaltságát. Az Egészségügyi Minisztériummal együttműködve létrehozott új microsite tájékoztat a hatályos szabályozásról.

A Safety Pack emellett naprakész információkat nyújt az egészségügyi rendszerben rendelkezésre álló erőforrásokról, valamint az ellátás minőségéről, a rendelkezésre álló ágyak számáról és a kórházakról, amelyekhez a látogatók fordulhatnak.

Kövess minket!