Home Úti cél A hótól a tóig: Nyári vakáció a Zell am See-nél

Kellemes felfrissülés

A 23 fokos hőmérsékletű, kristálytiszta Zeller See kellemes felfrissülést nyújt a forró nyári napokon, ideális hely az úszáshoz és a pihenéshez. Ugyanakkor a fürdőzők élvezhetik az Alpok és a környező hegyek egyedülálló panorámáját. A Zell-tó a vízi sportok kedvelőinek is sokat kínál: A szórakozás és az akció garantált a kite-szörfözés, a vízisíelés, a vitorlázás vagy a stand-up paddling során. A hegyvidéki táj különösen szép a tavon tett hajókiránduláson.

Magashegyi élmények 3000 méteren

A Kitzsteinhorn-gleccser Ausztria legmagasabb hegyei között van, a TOP OF SALZBURG kilátó platformján (3 029 méteren) lélegzetelállító kilátás nyílik a környező hegyekre a Hohe Tauern Nemzeti Park szélén. A Kitzsteinhorn azonban nemcsak csodálatos kilátást kínál, hanem a nyári hőségben a JÉGARÉNÁBAN hűsölést nyújt: a vendégek hógolyócsatában, szánkózás közben vagy a „hóstrandon” egy nyugágyban, a gleccser örök jegén pótolhatják a kihagyott téli vakációt.

A Kitzsteinhorn lejtőin 2021. július 24-ig még síelni és snowboardozni is lehet.

Ha elég volt a havas szórakozásból, a Kitzsteinhornon és a Maiskogel családi hegyen túrázás vagy hegyi kerékpározás közben a természetben abszolút szabadságot érezhet. A változatos túraútvonalak a nyugodt, hüttés túrázástól a sportos kihívásig, a „Az első háromezer méteres csúcsom” vezetett csúcstúráig terjednek.

A hegyikerékpáros és freeride pályák sokoldalú kínálata 2021 nyarán az új Maiskogel Trail pályával bővül. A széles építménynek és az alacsony lejtésnek köszönhetően a pálya ideális kezdőknek és családoknak.

A Kitzsteinhorn és a Maiskogel kerékpártúrák kombinálhatók a felvonókkal is. A K-onnection segítségével a vendégek Kaprunból közvetlenül a gleccserre utazhatnak, és egyedülálló panorámát élvezhetnek, miközben 2261 méteres magasságot – a Keleti-Alpok legnagyobb magasságkülönbségét – másznak meg. A Kitzsteinhorn Explorer túrán a vendégek egy nemzeti parki erdőjáróval együtt fedezik fel a természetet a völgytől a gleccserek világáig, és többet tudhatnak meg a gleccserjég kialakulásáról, valamint a négy éghajlati zóna növény- és állatvilágáról.

Ínyenc pillanatok fantasztikus panorámával

A panoráma- és családi hegyen, a Schmittenhöhe-n az aktív nyaralók, az ínyencek és a családok egyaránt megtalálják a számításukat. Nyáron a koránkelőknek lehetőségük van arra, hogy elsőként érjenek fel a Schmittenhöhe csúcsára, és egy rövid túrát követően élvezzék a Zell am See fölötti lélegzetelállító napfelkeltét. Ezt követően egy bőséges hegyi reggeli teszi teljessé a reggelt Schmittenhöhén.

A jóga szerelmesei és azok, akik jógázni szeretnének, a hegyi jógán lazán kezdik a nyaralási napot: az illatos alpesi rétek által körülvéve, a friss hegyi levegőn a jógaóra harmóniába hozza a testet és az elmét. A nagy és kis ínyencek a Schmitten gyógynövényszakértő Frédivel a gyógynövénytúra során megismerkedhetnek a túraútvonal mentén vadon termő növényekkel, és az ezt követő műhelymunkán a gyógynövényműhelyben jótékony kenőcsökké, frissítő limonádékká vagy ízletes kenhető krémekké dolgozhatják fel őket. A vezetett túra a szomszédos Schmittenhöhe csúcsára vezet fel.

A trassXpress hegyi állomásról indulva a túrázás szerelmesei megmászhatják a Maurerkogelt, és a csúcsra érve a Pinzgau leghíresebb hegyeire nyíló fantasztikus panorámában gyönyörködhetnek.

Kövess minket!