Home Úti cél Természeti ékszerek, amelyekben elmerülhetsz: Az 5 legszebb vízpart a Zugspitze körül

Heiterwang tó: a sokoldalú

Ha északról az A8-as autópályán és a Füssen melletti határalagúton keresztül érkezik a tiroli Zugspitz-arénába, elsőként a Heiterwang-tó fogadja. A fjordszerű Plansee-vel (amellyel egy 300 méter hosszú csatorna köti össze) együtt Tirol második legnagyobb vízfelületét alkotja, és tökéletes a vízi patkányok, vitorlázók és családok számára. A parton feküdhet és pihenhet a réten, sétálhat és horgászhat (engedéllyel). Az akár 22 fokos vízben úszhat, csónakázhat vagy stand-up paddlingolhat.

Apropó SUP: felejthetetlen élményt nyújtanak az éjszakai SUP túrák LED-világítású deszkákkal!

A Blindsee: a természet ékköve

A Fernpass környéke otthont ad egy nagyon különleges természeti ékszernek: a Blindsee-nek. A sűrű erdőkbe ágyazott, a hegyek által keretezett vadregényes táj a természet szerelmeseinek és az álmodozóknak menedékhelye. Vize olyan tiszta, hogy a partról még mindig látni lehet az elsüllyedt fákat. Aki itt pihen a hűs vízben vagy sétál a Blindsee körül a part menti magányos ösvényen, az tudja, mit értett Jean-Jaques Rousseau a „vissza a természethez” kifejezés alatt.

Tipp: A tó türkizkék színe nyáron akkor érvényesül, ha egy kicsit magasabbról, például a Három-tó túra részeként nézzük meg.

A Mittersee: a családi tó

Hivatalosan a Biberwier melletti, 1086 méter magasban fekvő Mittersee egy hegyi tó. Nem hivatalosan azonban ez egy kis, idilli családi tó. Mocsári tó lévén a térség legmelegebb tava. Az erdő közepén található, nyáron – családok számára tökéletes – nagyszámú árnyékos helyet kínál a parton. És ha a felnőttek nem akarnak kimászni a vízből a nyár közepén, a kicsik a part közelében lévő vadonatúj játszótéren szórakozhatnak. A tó körüli kis titkos ösvények pedig arra hívnak, hogy felfedezzék fel őket.

Tipp szülőknek: a Mittersee-hez vezető út babakocsival vagy kerékpár utánfutóval is könnyen járható.

A Loisach-források: a nyugalom oázisa

Ha szeretné maga mögött hagyni a mindennapok nyüzsgését, érdemes ellátogatnia a Biberwier közelében található Loisach-forrásokhoz – a nyugalom oázisához a tiroli Zugspitz-arénában. A Loisach forrásai itt valahol mélyen rejtőznek Biberwier, a Mittersee és a Blindsee tavak között.

Egy 4000 évvel ezelőtti hatalmas sziklaomlás óta a víz a föld belsejéből áramlik a felszínre, és különleges nyugalmat és vonzerőt sugároz. Az algák erős színei a forrásvizet titokzatosan csillogóvá és ragyogóvá teszik. Nem csoda, hogy a Loisach-források népszerű úti cél és fotómotívum.

Tipp: A Loisach-forrásokhoz vezető túra a Mittersee-rel is csodálatosan kombinálható.

Seebensee, Drachensee és Igelsee: a hegyi tavak

A hegyi tavak mindig is különleges varázsa volt: messze fent, a magas hegyoldalak által keretezve, színfoltok a szürke sziklás háttérben. A legjobb példa és a tiroli Zugspitz Aréna egyik látványossága: a Seebensee. Az 1675 méteres magasságban fekvő, türkizkék vize tökéletes (fotó)kontrasztot alkot a Wetterstein panorámájával. Könnyű félnapos túra keretében az Ehrwalder Almbahn segítségével érhető el.

Ha még látványosabb motívumra vágyik, túrázzon egy órával tovább a Drachensee-hez. Itt fent, majdnem 2000 méter magasan élvezheti a Wetterstein-hegység talán leglátványosabb – és leghíresebb – kilátását. A Coburger Hüttében a legjobb tiroli konyhával erősítheti meg magát a visszaútra.

Tipp a nyugalomra vágyóknak és a természet szerelmeseinek: a Seebensee felé vezető úton érdemes egy kitérőt tenni az Igelkopf lábánál fekvő csendes Igelsee-hez.

Kövess minket!