Home Utazási hírek Myrafälle: Aki a lenyűgöző vízesést szeretné látni, online foglalhatja le jegyét
Szerző: vízpartok / Fotó: ©Wiener Alpen/Christian Kremsl

A látogatók számának jobb kezelése érdekében a bécsi Alpokban található Muggendorf melletti Myrafälle új rendszert vezet be: aki a lenyűgöző vízesést szeretné meglátogatni, mostantól online foglalhatja le a korlátozott számú jegyek egyikét.

125 m és 5 millió liter víz

A Bécstől délre található 70 méter magas Myra-vízesés lenyűgöző természeti látványosság, és ennek megfelelően népszerű a kirándulók körében. A víz több szakaszban, látványos vízeséseken keresztül, összesen 125 méter magasan zuhan a mélybe.

A látogatók 26 kanyargós hídon, számos gyaloghídon és lépcsőn követhetik a rohanását. Naponta 5 millió liter víz zúdul le a sziklalépcsőkön, és a természeti látvány a hóolvadás idején különösen lenyűgöző. 11 tematikus állomáson a látogatók tájékoztatást kapnak a terület növény- és állatvilágáról.

Covid-biztos látogatás

Tavaly nyár óta egyirányú rendszer van érvényben, amely segíti a távolságtartásban a látogatókat. A látogatók számának jobb ellenőrzése érdekében az Osztrák Turisztikai Klub által működtetett Myrafälle most egy lépéssel tovább megy: online jegyértékesítést indítanak a honlapjukon.

Aki szeretné megcsodálni a Myrafälle-t, az a Myrafälle weboldalán, 2021. május 3-tól még érkezés előtt jegyet válthat.

Mivel a Myra-vízesés csak Muggendorfból érhető el, és a faluban kevés a parkolóhely, arra ösztönözik a látogatókat, hogy tömegközlekedéssel utazzanak. Nagyon jó vonatjáratok közlekednek Bécsből Pernitzbe, ahonnan rendszeresen jár busz Muggendorfba.

A Myra-vízesés naponta reggel 8 órától sötétedésig tart nyitva.

Kövess minket!