Home Utazási hírek Kedvezmények a nyaralóknak Máltán: 200 euró a szállásdíjból, 100 euró búvárkodásért
Szerző: vízpartok

Málta 2021. június 1-jén beindítja a turizmust, és újra fogad külföldi turistákat. A Máltai Turisztikai Hivatal különféle támogatási programokat indít a turisztikai helyreállítási terv részeként.

Málta támogatja a búvárkodni érkező turistákat

A júniusban induló támogatási programjának célja, a búvárkodás iránt érdeklődő turistákat arra ösztönözni, hogy Máltára menjenek és felfedezzék a szigetek kristálytiszta vizeit.

Málta ideális merülőhely a Földközi-tenger közepén, számos víz alatti sziklaképződménnyel, barlanggal, elsüllyedt ronccsal és gazdag élővilággal. A támogatási rendszer azoknak a külföldi turistáknak nyújt hozzájárulást, akik 2021-ben búvárkodási céllal keresik fel Máltát. A támogatás számos búvárkodással és merüléssel kapcsolatos tevékenységre júniustól igényelhető a meghirdetett 750 000 eurós keret erejéig.

A támogatást utalvány formájában kapják meg a búvárok, összege egyszeri 100 euró. Ezt egy alkalommal lehet beváltani bármely hivatalosan regisztrált máltai vagy gozói búvárközpontban. Az Máltai Turisztikai Hivatal által hivatalosan regisztrált, engedéllyel rendelkező búvárközpontok listája ezen a linken érhető el.

Ki igényelheti?

A támogatás formája utalvány, összege egyszeri 100 euró, melyet utalvány formájában egy hivatalosan regisztrált máltai vagy gozói búvárközpontban egyben, egy alkalommal lehet beváltani. Az utalvány kézpénzre nem váltható és át nem ruházható. A fel nem használt összeget nem lehet átvinni a következő évre. A látogató származási országára vonatkozóan – amennyiben az illető nem Máltán vagy Gozón lakik (életvitelszerűen) – nincs korlátozás. A látogató köteles betartani a közegészségügyi felügyelő és az egészségügyi hatóságok által a pályázat benyújtásakor meghatározott szabályokat. A kérelmezőnek be kell mutatnia minden szükséges dokumentumot, amely tartalmazza a repülőjegy és a személyi okmány fényképét vagy fénymásolatát.

A búvárturisták online jelentkezhetnek a támogatásra ezen a linken.

Az Máltai Turisztikai Hivatal által hivatalosan regisztrált, engedéllyel rendelkező búvárközpontok listája.

A támogatással érkező látogató köteles betartani a közegészségügyi felügyelő és az egészségügyi hatóságok által a pályázat benyújtásakor meghatározott szabályokat. Ezenkívül a kérelmezőnek be kell mutatnia minden szükséges dokumentumot, köztük a repülőjegyet és a személyi okmányának fényképét vagy fénymásolatát.

A támogatás további részletei.

200 euró árengedmény a szállásdíjból

Málta az újranyitási programja részeként 3,5 millió eurós segélycsomag-programot jelentett be, amelynek célja a közvetlen szállodai foglalások ösztönzése. Ennek keretében az első 35 ezer turista, aki az idei nyári szezonra nyaralást foglal le Máltán, akár 200 euró árengedményt kaphat a szállásdíjból foglalásonként.

Azok az turisták, akik ötcsillagos szállodában foglalnak szállást közvetlenül a szálloda foglalási rendszerén keresztül, 100 eurós támogatást kapnak a Máltai Turisztikai Hivataltól. A négycsillagos szállodát választók 75 eurót, míg a háromcsillagos szállodai szobákat foglalók 50 eurós támogatást kapnak, kizárólag abban az esetben, ha közvetlenül a szállodánál vagy annak foglalási rendszerén keresztül történt a foglalás.

Frissítés: A Máltai Turisztikai Hivatal legutóbbi tájékoztatása szerint azonban magasabb lesz a keretösszegből az egy főre jutó támogatás:

3-csillagos szállás foglalása esetén (felnőtt) személyenként 100 euró
4-csillagos szállás foglalása esetén (felnőtt) személyenként 150 euró
5-csillagos szállás foglalása esetén (felnőtt) személyenként 200 euró

Az összeget a vendégek nem készpénzben, hanem a szállodában felhasználható utalványként kapják meg és azt kizárólag abban a szállodában lehet felhasználni, ahova a foglalás szól. Az összeget a szálloda szolgáltatásaira (étel és italfogyasztás, szobakategória növelés és egyéb, a szállodák által meghatározott helyi szolgáltatásokra) lehet elkölteni.

A programhoz számos máltai és gozói szálloda csatlakozott. A szállodák listáját és a foglalásokra használható weboldalakat ebben a listában lehet megtalálni.

Kövess minket!