Home Utazási hírek Nem csoda, hogy ez a gyönyörű hely úgy vonzza az Instagram fotóvadászokat, mint semmi más
Szerző: vízpartok / Fotó: Schlegeis-víztározó, Olpererhütte @Olpererhütte/Manuel Daum

Az Instagram-őrület sok helyen – így Tirolban is – a turisták mindennapjainak része. A helyi média beszámolója szerint a  Zillertalban található Schlegeis-víztározónak is nagy tömegű influenszerrel kell megküzdenie. Ott egy csodálatos hegyi panorámájú függőhíd Berliner Höhenwegen, a víztározóba ömlő patak felett vonzza az Instagram-rajongókat – olyan sokat, hogy a az oda vezető út már reggel dugig van, és a víztározó parkolója zsúfolásig tele van.

Az influerszerek kedvenc helyszíne a Berliner Höhenwegen, a Schlegeis-víztárazó felett (c) Dominic Ebenbichler/Archiv TVB Mayrhofen
Willi Seifert, a Zillertali Természetvédelmi Hegyi Park ügyvezető igazgatója egy helyi lapnak adott interjúban csodálkozik néhány Instagram-turista akaratán és szenvedőképességén:

„Néhányan még a menyasszonyi ruhájukat is felcipelik egy jó fotó kedvéért” – mondta.

A helyi hatóságok igyekeznek kordában tartani a rohamot – például tájékoztató táblákkal a tónál lévő ingyenes parkolóhelyek számáról, és olcsóbb buszjegyekkel is szeretnék csökkenteni az autóval érkező turisták számát. Időnként azt is eltűrték, hogy sok látogató a közeli legelőn parkoljon, amikor a parkoló tele volt.

 

 

Kövess minket!