Home Utazási hírek Dunakanyar: Újraindulnak a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád hajós körjáratok
hetedhetorszag.hu

A kirándulók körében gyorsan népszerűvé vált hajós körjáratot idén először április 24-én, szombaton indítják újra, a Visegrád-Nagymaros-Zebegény-Dömös-Nagymaros-Visegrád útvonalon.

A járatra az utasok napijegyet válthatnak, amellyel az adott napon bármelyik kikötőben ki- és beszállhatnak a hajóra, tetszőlegesen megszakítva az utazást. A napi jegyár egységesen 1000 forintba kerül az útvonalon, amennyiben kutyát vagy kerékpárt is vinnénk magunkkal, értük további 500-500 forintot kell fizetni.

Áprilisban csak pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt 10 órakor, valamint délután 14 órakor indul hajó Visegrád hajóállomásról, májustól szeptemberig azonban hétfő kivételével minden nap közlekedik majd a körjárat, és hétvégenként nagyobb gyakorisággal.

Az idén két hajókikötővel is bővül a Dunakanyar, újra lesz lehetőség Verőcén és Szobon is felszállni a hajóra. Júniustól három további körjáratot indítanak a Dunakanyarban, az Esztergom-Szob-Zebegény és a Szentendre-Leányfalu-Tahitótfalu-Visegrád, illetve újdonságként a Vác-Verőce-Visegrád útvonalon. Minden körjáratra külön-külön kell majd megvásárolni a napijegyet, ha azokat kombinálva veszik igénybe az utasok.

A koronavírus-járvány miatt a hajókon mindenkinek maszkot kell viselnie, a beszállásnál ellenőrzik a résztvevők hőmérsékletét, valamint a fertőtlenítésre is nagy hangsúlyt helyeznek.

Tavaly a dunakanyari körjáratokon több mint 150 ezer ember utazott, akik főként Magyarországról érkeztek, de többen voltak Szlovákiából is.

Kövess minket!