A művészet és a tenger fúziója: Beaufort Art Triennálé

2021. április 20.

A Beaufort Art Triennálé hetedik kiadása 2021 májusától ismét a belga tengerpartra vonzza a művészetkedvelőket.
hetedhetshop.hu

Flandria partvidéke 2021 tavaszától ismét a kortárs művészet fellegvárává válik: a 7. Beaufort Art Triennálé összesen 21 izgalmas alkotással vonzza a művészetkedvelőket a tengerpartra. Nemzetközi művészeket hívnak meg, hogy a Memory mottó alatt a tengerhez és a tengerparthoz szorosan kapcsolódó szobrokat és installációkat hozzanak létre. Idén a műalkotások De Panne-tól Knokke-Heistig mind a 10 belga tengerparti városban megtalálhatók lesznek. A triennálét követően 10 mű marad állandó jelleggel a Beaufort szoborparkban, ahol már harminc mű található a korábbi triennálékról.

A korábbi kiadásokhoz hasonlóan a triennálé célja, hogy a kortárs művészetet a közterekbe integrálja, miközben tiszteletben tartja az egyes helyszínek identitását.

A művészek a helyi történetekből és rejtett dolgokból merítenek ihletet: a műalkotások például a Testerep egykori szigetére utalnak, amely a hevesen hullámzó Északi-tengerről tanúskodik, vagy az őskori fosszíliákra, amelyek a tenger visszahúzódásának idejéről tanúskodnak. A hajóroncsok a korai halászat, a 20. század két világháborúja és a gyarmatosítás történetét tárják fel. Ezek a maradványok együttesen láthatatlan, költői párhuzamot alkotnak a part menti műemlékekkel.

A tíz tengerparti település Middelkerke-től De Panne-on át De Haanig részt vesz a 2021-ben 65 kilométeres útvonalon zajló művészeti látványosságban, és minden településen két-két alkotás lesz látható.

A triennálé összesen 21 alkotásából legalább nyolc művet a Beaufort Sculpture Parkban helyeznek el véglegesen: a park egy egyedülálló szabadtéri kiállítás, amely 30 műalkotást mutat be a köztereken.

(Ivars Drulle (c) Westtoer)

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek