Idillikus hegyi tónál található Ausztria legnagyobb cirbolyafenyő erdeje

2021. április 19.

Fotó: Turracher See ©Steiermark Tourismus / Gery Wolf

A hegy és tó kölcsönhatása adja meg a táj különleges báját. A Turracher See körül a magaslati levegő kiváló minőségű, kristálytiszta és pollenmentes.

A Turracher Höhe – a Nockberge szívében – Karintia és Stájerország között fekszik.

Itt található Ausztria legnagyobb cirbolyafenyő erdeje. A cirbolya a tűlevelűeknek egy különös és ritka képviselője. Élettere a magaslatokhoz és az erdős övezet határához van kötve. A cirbolyafenyő rendkívül erős, robusztus fenyőfajta, ami nagyon jól bírja a hideget. Lassan nő, és akár 1000 évig is élhet.

3 tó túraútja (3-Seen-Weg) a Turracher See-t összeköti a cirbolyákkal és vörösfenyőkkel körülölelt Grünsee-vel, valamint a Schwarzsee-vel. A cirbolya- és vörösfenyőerdők rengetegében elsősorban az ősz jelent nagyszerű élményt. A kiindulási pont 1.800 méter tengerszint feletti magasságban van, ezt követően már alig visz felfelé az út. Könnyű, jeltáblával kitűnően megjelölt vándor-körút (kb. 2 óra, 7,2 km), amely a Turracher Höhe legszebb helyeihez vezet.

A Grünsee-hez vezető első szakaszon több állomás is arra invitál, hogy a távolba meredjünk, hegyezzük a fülünket, megtapogassuk a fenyők tobozát vagy írjunk egy verset.

2020 nyarától különleges installációk is várják a túrázókat a Schwarzsee közelében: többek között egy óriáshinta, egy lápkapu és egy táblaerdő. A túrázók mezítláb sétálhatnak a tó partján kialakított stégeken és kényelmes fa nyugágyakon ejtőzhetnek. A 7,5 kilométer hosszú túra nagyjából kétórás.

A Karintia és Stájerország határán található Turracher Höhe 3 tó túraút különleges élményeket tartogat minden érzékünknek.

(Fotó: Turracher See ©Steiermark Tourismus / Gery Wolf)

Ez is érdekelhet

Legfrissebb hírek